İş adamı Levent Cengiz cinayetinin zanlısı 5 yıl sonra yakalandı

İş adamı Levent Cengiz cinayetinin zanlısı 5 yıl sonra yakalandı

Ankara'da 2018 yılında ormanlık alanda cesedi bulunan iş adamı Levent Cengiz'in öldürülmesi olayının firari şüphelisi Recep Arıkan polis ekiplerince yakaladı. Şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ankara ODTÜ ormanında 2018 yılında iş adamı Levent Cengiz'in ölü bulunması olayının zanlısı Recep Arıkan, 2019 yılında yakalanmış, adliyeye sevk edilmesinin ardından adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştı. Yapılan itiraz sonucu tekrar yargılanan şahıs hakkında hapis kararı verildi. 5 yıl boyunca firari olan Arıkan, polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu yakalandı.

Sahte kimlikle gizlendi, 24 iş yerinin sahibi ve ortağı çıktı

Şüphelinin yıllardır kardeşi ve başka şahıslar üzerine olan kimlik kartlarını kullanarak ve fiziki görüntüsünde değişiklik yaparak gizlendiği ortaya çıktı. Arıkan'ın, hurdacılık sektöründe faaliyet gösterdiği, Ankara Yıldız Hurdacılar Sanayi Sitesinde 24 adet iş yerinin sahibi ve ortağı olduğu, Ankara ve Türkiye genelinde bu sektörü elinde tutan bir firma olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Birçok suçtan aranıyor

Recep Arıkan isimli şahsın kasten öldürme suçunun yanı sıra dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında; kooperatifin faaliyeti kapsamında dolandırıcılık suçları başta olmak üzere birçok suçtan arandığı öğrenildi.

Recep Arıkan yapılan işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.