İrşad Dayanışma Vakfı'ndan Suriye'ye yardım

İrşad Dayanışma Vakfı'ndan Suriye'ye yardım

İrşad Dayanışma Vakfı İdlib, Afrin ve Cenderes kentlerine yardım ulaştırmaya devam ediyor. İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Galip Doğan, "Konyalı hayırseverlere minnettarız" dedi.

İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Türk öncülüğünde Suriye'nin İdlib kentinde bulunan Danaa, Sarmada ve Afrin merkez ayrıca Cenderes merkez ile Kordan'a giden ekip Suriye’deki sığınmacılara gıda yardımında bulundu.

Yardımların hayırseverler aracılığı ile Suriyelilere ulaştığını belirten İbrahim Türk şunları söyledi: “Konyalı hayırsever kardeşlerimizin bugüne kadar yaptığı bütün yardımları ulaştırdık yine ulaştırmaya devam ediyoruz. 15-16-17 Nisan tarihleri arasında yardımlarımızı bütün sığınmacı kardeşlerimize teslim ettik. Hepsinden Allah razı olsun. Bölgede çok ciddi bir zaruret var. Yüzde elli civarında çadırlarda yaşayan kardeşlerimiz bulunmaktadır. Bu manada hayırseverlerimizin yardımlarına devam etmelerini diliyor, istirham ediyoruz."

irsat.jpg

İbrahim Türk ayrıca bölgedeki hassasiyet konusunda rejim kuvvetinin baskısından kaçarak daha güvenli buldukları Türkiye Cumhuriyeti hâkimiyetinde olan bölgelere gelen Suriyeli kardeşlerimiz çadırlarda yaşıyor. Bizimde yardım ulaştırdığımız bölge bu alanlar. Mesela bu bölgede yeni doğan çocukların çocuk kıyafeti olmadığından dolayı bir nevresime dört çocuk sarılıyor. Götürdüğümüz unlarla orada bulunan fırınlarla anlaşarak ekmek dağıtımını sağladık” dedi.

Hayırseverlerimize Minnettarız

İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Galip Doğan hayırseverlere minnettarız diyerek,  “Hayırseverlerimiz her zaman bize destekçi oldu. Suriye konusunda yardım eden hayırseverlerimize minnettarız. Hayırseverlerimize ne zaman ki Suriye’ye yardım konusunda bir istekte bulunduysak bizi geri çevirmeden yardımcı oldular. Yönetim kurulu olarak hepsine sonsuz teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.11 ayın Sultanı Ramazan Ayına da giriyoruz. Bütün İslam âleminin Ramazan ayını da bu vesileyle şimdiden tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Etiketler :