İrşad Dayanışma Vakfı Konya'dan götürdüğü yardımları Suriye'de dağıttı

İrşad Dayanışma Vakfı Konya'dan götürdüğü yardımları Suriye'de dağıttı

Konya'dan toplanan yardımları Suriye'de ihtiyaç sahiplerine ulaştıran İrşad Vakfı, Kurban Bayramında da Tanzanya ve Türkiye’de vekâlet yolu ile kurban kesimi yapacak.

Konya'da kurulu İrşad Dayanışma Vakfı bağışçılarının vermiş olduğu yardım kolilerini Konya'dan Suriye'ye göndermişti. Gönderilen yardımların ardından Suriye'ye giden İrşad Dayanışma Vakfı yöneticileri gıda kolilerini elden dağıtımını gerçekleştirdi.

Asıl kuruluş amacı; öğrenci yetiştirmek, destek olmak, öğrenci bursu olan İrşad Dayanışma Vakfı bunun yanı sıra bu öğretim yılında 200 öğrenciye karşılıksız burs vermeye devam etti. Ayrıca Tanzanya’da hafızlığa çalışan 100 yetim öğrenciye bir yıllık burslarını vermeye devam ediyor.

Diğer taraftan Ramazan içerisinde Tanzanya’ya 20 adak kurbanı, şükür kurbanı gönderen vakıf, 600 gıda kolisini de yine ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Ayrıca Tanzanya'da bir medresenin boya, badana ve halıları yenilendi.

Ramazan Ayı içerisinde Suriye’ye battaniye, ayakkabı, gıda kolisi gönderen İrşad Dayanışma Vakfı Bayramdan sonra ikinci yardımını da yine Suriye'ye gönderdi.

Vakıf Sekreteri ve çalışanları Suriye’de İdlib bölgesine giderek yardımları gerçek sahiplerine elden dağıtımını gerçekleştirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan şunları ifade etti: "Sevgili Peygamberimiz (S.A.V)’in şu Hadis-i Şeriflerini şiar ediniyoruz ki “Veren el alan elden üstündür” diğer bir Hadis-i Şerif’te ise; “Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” Bunu kendimize rehber edinerek ihtiyaç duyulan ülkelere yardım yapıyoruz. Bize Allah rızası için yardımcı olan hayırsever kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.

Ayrıca bu Kurban Bayramında Afrika’da Tanzanya’da ve Türkiye’de vekâlet yolu ile kurban kesimi yapılacaktır. İlgi ve bağışlarınızı bekler dareyn saadeti dileriz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.