İrşad Dayanışma Vakfı 10 yıldır Müslüman Tanzanya halkının yanında

İrşad Dayanışma Vakfı 10 yıldır Müslüman Tanzanya halkının yanında

İrşad Dayanışma Vakfı Yönetim Başkanı Ali Galip Doğan, "Vakfımız 10. senesinde kurban kesimlerini Tanzanya'nın Darüsselam şehrinde bulunan Mburahati mahallesinde Ali Hassan Mwinyi İslamic okulunda gerçekleştirerek, Müslüman ailelerin yanında oldu" dedi

İrşad Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Galip Doğan, vakfın Tanzanya faaliyetleri hakkında bir açıklama yaptı.

Ali Galip Doğan, “Vakfımızca gerçekleştirilen Yurt Dışı Kurban Organizasyonunda Tanzanya'da 10.senesinde. İrşad Dayanışma Vakfı bu senede Kurban Bayramı'nda Tanzanyalı Müslümanların yanındaydı. 10 yıldır Tanzanya'da Kurban faaliyeti gösteren İrşad Vakfı her sene destekçilerinin verdiği bağış ve kurbanlarla Müslüman Tanzanya halkını sevindirmeye devam etti” dedi.

İrşad Dayanışma Vakfı yetkilileri 10. senesinde kurban kesimlerini Tanzanya'nın Darüsselam şehrinde bulunan Mburahati mahallesinde Ali Hassan Mwinyi İslamic okulunda gerçekleştirdi.

Kurban dağıtımları ise 6 ayrı Camii ve İslam okulları vasıtasıyla ihtiyaç sahibi Müslüman ailelere ulaştırıldı.

Gıda paketi ve Kuran-ı Kerim dağıtımı da yapıldı

İrşad Dayanışma Vakfı yetkilileri Kurban faaliyetlerinin yanı sıra 350 adet gıda kolisi ve medrese eğitimi gören öğrencilere 150 adet Kuran-ı Kerim dağıtımı gerçekleştirdi. Bunun yanı sıra Bağışçılarının üstlenmiş olduğu 110 öğrencinin yıllık burs ücreti de medreseye ödenmiş oldu.

Kurban faaliyetleri konusunda açıklama yapan İrşad Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan şunları söyledi: Her sene olduğu gibi bu senede hem yurtiçi hem de yurtdışında kurban faaliyetlerimizi gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Her sene artan kurban çalışmalarımız, bu sene daha da katlanarak Tanzanya’da bulunan Müslüman kardeşlerimizin yanında olduk. Geçen senelere oranla bu sene hem kurban, hem de nakdi bağış açısından bağışçılarımız bize gereken desteği vermiş olup, biz de onların emanetini teslim ettik. Desteklerini esirgemeyen bağışçılarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Allah hepsinden hoşnut ve razı olsun.

tanzanya-1.jpgtanzanya-2.jpgtanzanya-4.jpgtanzanya-5.jpgtanzanya-6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.