'Irkçılık ve Milliyetçilik' konferansı yapıldı

'Irkçılık ve Milliyetçilik' konferansı yapıldı

Cihanbeyli'de, “Avrupa'da Yükselen Irkçılık ve Milliyetçilik Değerleri” konulu konferans düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu Müdürlüğünce Cihanbeyli Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa, Cihanbeyli Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Mehmet Güzel, Yüksekokul Müdürü Şaban İnam, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Samancı ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Metin Aksoy ve Yrd. Doç. Dr. Murat Çemrek, “Avrupa'da Yükselen Irkçılık ve Milliyetçilik Değerleri” başlığı altında konuşmalar yaptı.

Irkçılık ile milliyetçiliğin birbirine karıştırılmaması gerektiğini vurgulayan konuşmacılar, herkesin milli değerlerine sahip çıkarak medeniyetler arası ortak kültüre katkıda bulunması gerektiğini ifade ettiler.

Konferansta ayrıca, son günlerde Avrupa'da artan kundaklama olaylarının sebepleri ve çözüm yolları üzerinde de duruldu.

aa