İran'daki sel felaketi

İran'daki sel felaketi

Ülkenin kuzeybatı eyaletlerini etkisi altına alan şiddetli yağışın neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 35'e yükseldi

İSTANBUL (AA) - İran'ın kuzeybatısındaki eyaletleri etkisi altına alan şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısının 35'e yükseldiği bildirildi.

İran Öğrenci Haber Ajansına (ISNA) açıklamalarda bulunan Afet Yönetimi Organizasyonu Başkanı İsmail Naccar, ülkenin kuzeybatısındaki sel felaketi nedeniyle 35 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

İçişleri Bakanının talimatıyla afet bölgesinde bulunan Naccar, can kayıplarının çoğunun yaşandığı Doğu Azerbaycan eyaletinde, sulara kapılan 37 kişiden 29'unun cesedine ulaşıldığını söyledi.

Eyaletteki kayıp 8 kişinin bulunması için arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Naccar, şu ana kadar söz konusu bölgelerden 35 kişinin cesedine ulaşıldığını ifade etti.

Sel felaketine dair daha önce yapılan açıklamada, 22 kişinin yaşamını yitirdiği, 30'dan fazla kişinin ise kayıp olduğu belirtilmişti.

- Doğu Azerbaycan eyaletinde yas ilan edildi

Öte yandan, Doğu Azerbaycan cuma imamı ve Valisi Muhsin Müctehid Şebisteri, sel felaketinde hayatını kaybedenler için yarın eyalet genelinde yas ilan edildiğini duyurdu.

İran'ın kuzeybatısındaki eyaletleri dün etkisi altına alan şiddetli yağışlar, başta Doğu Azerbaycan olmak üzere, Batı Azerbaycan, Kürdistan ve Zencan eyaletlerinde sel ve taşkına yol açmıştı.

Sel felaketinin etkili olduğu 4 eyalete bağlı birçok köy ve kasabadaki yol ve altyapı sistemlerinde de büyük hasar oluştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :