İran'da 34. Uluslararası Fecr Film Festivali

İran'da 34. Uluslararası Fecr Film Festivali

TAHRAN (AA) - İran'da 34'üncü Uluslararası Fecr Film Festivali başladı. Başkent Tahran'daki Çarsu Sineması'nda düzenlenen festivalin Uluslararası İşlerden...

TAHRAN (AA) - İran'da 34'üncü Uluslararası Fecr Film Festivali başladı.

Başkent Tahran'daki Çarsu Sineması'nda düzenlenen festivalin Uluslararası İşlerden Sorumlu Yardımcısı Amir Esfandiyari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu organizasyon kapsamında uluslararası filmlerin izleyicisiyle buluşma fırsatı yakalayacağını belirtti.

Esfandiyari, festival bünyesinde daha önce yalnızca İran filmlerinin gösterime girdiğini hatırlatarak, "Başlangıçta İran filmlerini değerlendirdiğimiz Fecr Film Festivali 1997 yılında yabancı film eleştirmenlerini davet ettiğimiz bir festivale dönüştü. 2003 yılından bu yana da yerli ve yabancı filmlerin gösterildiği uluslararası film festivali haline geldi." dedi.

Fecr Film Festivali'nde yerli ve yabancı filmlerin görücüye çıktığını dile getiren Esfandiyari şunları kaydetti:

"34'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz Fecr Film Festivali, yerli ve yabancı filmlerin piyasaya tanıtıldığı ve alıcısını bulduğu bir organizasyon oldu. ABD, İngiltere, Türkiye, Afganistan, Pakistan, Irak, Kuveyt gibi 49 ülkeden yapımcı, yönetmen, oyuncu ve film satın almak için gelen şirket yöneticilerinden oluşan yaklaşık 190 yabancı misafirimiz bulunuyor."

Festivale Türkiye'den jüri üyesi olarak katılan Prodüktör Zeynep Özbatur Atakan, festivalden etkilendiğini vurgulayarak, "Festivalden etkilendim. Oldukca hoşuma gitti. Güzel bir seçki var ve güzel filmler izliyoruz." dedi.

49 ülkeden 64 filmin gösterileceği Uluslararası Fecr Film Festivali, 25 Nisan'da sona erecek.

İran'da 34. Uluslararası Fecr Film Festivali

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :