İran Cumhurbaşkanı Reisi: Türkiye ile stratejik işbirliğini öngören her türlü plana olumlu yaklaşıyoruz

İran Cumhurbaşkanı Reisi: Türkiye ile stratejik işbirliğini öngören her türlü plana olumlu yaklaşıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi telefonda görüştü. Görüşme sonrası ilk açıklama Reisi'den geldi: Türkiye ile ilişkilere önem veriyoruz. Ortaklık ve ilişkimize tüm alanlarda uzun vadeli bakıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonda görüştü. İran Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Reisi ve Erdoğan'ın iki ülke ilişkilerini ve bölgesel konuların ele alarak, işbirliği vurgusu yapıldı.

Reisi’nin görüşmede, iki ülke arasında ikili ve bölgesel işbirliğine vurgu yaptığı belirtilerek, "Ortaklık ve ilişkimize tüm alanlarda uzun vadeli bakıyoruz. Türkiye ile stratejik işbirliğini öngören her türlü plana olumlu yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandığı aktarıldı. Cumhurbaşkanı Reisi’nin görüşmede ayrıca, "Bölgedeki tüm sorunlar ülkelerin toprak bütünlüğü ve egemenlikleri sağlanarak çözülebilir. Bölgede istikrar ve güvenlik ancak bu şekilde sağlanabilir" dediği ifade edildi.

Erdoğan Tahran'ı ziyaret etmek istiyor

Açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise, İran ile ortaklığı güçlendirmek adına ekonomik işbirliklerini öngören bir listenin hazırlandığını belirttiği aktarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yakın zamanda Tahran'ı ziyaret etmek istediği belirtilen açıklamada, iki ülke arasında ekonomi ve enerjide işbirliğini artırmaya yönelik adımlar atılacağı ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.