Irak'taki yabancı DEAŞ militanlarının ailelerinin durumu

Irak'taki yabancı DEAŞ militanlarının ailelerinin durumu

Kızılhaç, Bağdat yönetimi tarafından alıkonulan terör örgütü DEAŞ'ın yabancı militanlarının aileleriyle irtibat halinde olduklarını ve gerekli yardımları sunduklarını bildirdi

BAĞDAT (AA) - Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer, Irak merkezi hükümeti tarafından alıkonulan terör örgütü DEAŞ'ın yabancı militanlarının aileleriyle irtibat halinde olduklarını belirtti.

Maurer, Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, merkezi yönetim tarafından alıkonulan terör örgütü DEAŞ'ın yabancı militanlarının eş ve çocuklarına erişebildiklerini söyledi.

İhtiyaç sahibi militan ailelerine yardım sunabildiklerini dile getiren Maurer, söz konusu kişilerin minimum seviyede de olsa ülkelerindeki aile üyeleriyle irtibat sağlamalarına vesile olduklarını söyledi.

Tutuklu militanlarla alıkonulan ailelerinin durumunun çok karmaşık olduğunu kaydeden Maurer, Kızılhaç'ın yardımlarının devam edeceğini, alıkonulan herkesi de birebir görmek istediklerini aktardı.

Maurer, Irak'taki tutuklamaların farklılık göstermesine de değinerek, hem hükümete bağlı güvenlik güçleri hem de farklı silahlı gruplarca tutuklamalar gerçekleştirildiği bilgisini verdi.

Irak merkezi hükümetine bağlı güvenlik güçleri, geçen yıl Musul'un DEAŞ'tan kurtarılmasından sonra çok sayıda yabancı militanı tutuklamıştı. Militanların Avrupa başta olmak üzere farklı ülkelerden yanlarında getirdikleri aileleri de kamplarda alıkonulmuştu.

Militanların eş ve çocukları, ilk etapta Musul'un Hamdaniye ilçesi yakınlarında kurulan bir kampa yerleştirilmiş, daha sonra Kasım 2017'de Bağdat'taki bir askeri üsse nakledilmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :