Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Irak ordu güçleri, Ramadi kentinin batısındaki Tel Esved bölgesi ile Hit ilçesindeki bir elektrik santralini terör örgütü DAEŞ'ten geri aldı- Başkent Bağdat'ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı

ENBAR (AA) - Irak ordu güçlerinin, Ramadi kentinin batısındaki Tel Esved bölgesi ile Hit ilçesinde bulunan bir elektrik santralini terör örgütü DAEŞ'ten geri aldığı bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanı İsmail el-Mihlavi, ordu birliklerinin Ramadi'nin batısındaki Tel Esved bölgesi ile Hit ilçesinde yer alan bir elektrik santralinde kontrolü sağladığını söyledi.

Mihlavi, operasyon sırasında DAEŞ'in Tel Esved yetkilisinin öldürüldüğünü, 3 tünel ile 2 motosikletin imha edildiğini aktardı.

- Başkent Bağdat'ta bombalı saldırı: 3 ölü, 9 yaralı

Öte yandan, başkent Bağdat'ta Hz. Hüseyin'in anıldığı yas etkinlikleri kapsamında kurulan taziye çadırını hedef alan bombalı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı belirtildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in Haziran 2014'te ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından Bağdat sık sık şiddet olaylarına ve bombalı saldırılara sahne oluyor.

Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile bağlantılı gruplarca düzenlendiğini ifade ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :