Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Başkent Bağdat ile Musul'daki şiddet olaylarında 13 kişi öldü, 16 kişi yaralandı- Bağdat'ta Şiilere yönelik saldırı hazırlığında bulunan terör örgütü DAEŞ'e bağlı bir hücre çökertildi

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat ile Musul'daki şiddet olaylarında 13 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığından Yüzbaşı Dehham el-Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdat'ın Es-Sınaii Mahallesi, El-Hüseyniye bölgesi ile El-Furat Mahallesi'nde infilak eden bombalar nedeniyle 5 kişinin öldüğünü, 16 kişinin yaralandığını belirtti.

Musul'un batısında da üzerlerinde kurşun yarası bulunan 6 kişinin cesedi, Sincar ilçesinde bir vadiye atılmış bulundu. Hansur köyü sakini maktullerin, Ezidi olduğu ifade edildi.

Kimliği belirlenemeyen şahıslarca dün kaçırılan 2 kişinin de Sincan Dağı yoluna atılmış cesetlerine ulaşıldı. Olayda PKK'nın sorumluluğunun olabileceği kaydedildi.

Öte yandan, orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Rasul, yaptığı açıklamada, Bağdat'ın El-Gazaliyye bölgesinde DAEŞ'e bağlı bir hücrenin çökertildiğini söyledi.

Rasul, muharrem ayında Şiilere yönelik saldırı hazırlığındaki 3 hücre üyesinin tutuklandığını ve silahlarına el konulduğunu bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :