Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Bağdat ve Enbar'daki patlamalarda 3'ü asker 5 kişi öldü, 6'sı asker 15 kişi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat ve Enbar'da meydana gelen patlamalarda 3'ü asker 5 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı asker 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan İçişleri Bakanlığından Tuğgeneral Nazım ez-Zamili, bir askeri aracın Et-Tarimiyye ilçesine bağlı El-Müşahede bölgesindeki devriye görevi sırasında yola yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 1 askerin öldüğünü, 3 askerin yaralandığını söyledi.

Zamili, Bağdat'ın güneyindeki El-Medain ilçesinde bir pazar yakınlarına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu ise 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 9 sivilin yaralandığını belirtti.

Enbar'da da ikinci bölge sınır muhafızlığına bağlı 15. Tugay'dan askeri birliklerin Er-Ratbe ilçesinde bir eve girmeye çalışırken evde kurulu bomba düzeneğinin patlaması sonucu 2 askerin öldüğü, 3 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başta başkent Bağdat olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini ifade ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler