Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Irak güvenlik güçleri, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin güneyindeki Cıdale, Aziziye ve Rukiye köylerini geri aldı- Bağdat'taki şiddet olaylarında 3'ü asker 7 kişi öldü, 2'si asker 11 kişi yaralandı

MUSUL/BAĞDAT (AA) - Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri, terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kentinin güneyindeki 3 köyü geri aldı.

Musul'a bağlı Kayyara kasabası yetkilisi Salih Hasan Cuburi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak ordusuna bağlı güvenlik güçleri ve anti terör birlikleri daha önce terör örgütü DAEŞ'in elindeki Kayyara'ya bağlı bazı köyleri geri almayı başardı." ifadelerini kullandı.

Cuburi, güvenlik güçleri tarafından geri alınan köylerin Cıdale, Aziziye ve Rukiye olduğunu belirtti.

Ninova Polis Gücü'nde görevli Albay Ahmet Cuburi ise Musul kent merkezindeki 9 DAEŞ hedefinin uluslararası koalisyon güçleri tarafından vurulması sonucu 1 sivilin hayatını kaybettiğini, 6'sının ise yaralandığını kaydetti.

-Bağdat'taki şiddet olaylarında 3'ü asker 7 kişi öldü, 2'si asker 11 kişi yaralandı

Irak ordusunda görevli Yüzbaşı Hüseyin Nevfel, Bağdat'ın batısında yer alan Tarmiye ilçesinde silahlı saldırı sonucu iki askerin hayatını kaybettiğini, 2 askerin ise yaralandığını aktardı.

Nevfel, Bağdat'ın batısındaki Şe'ıb çarşısına yakın bir bölgede yere döşenen bir bombanın patlaması sonucu 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 9'unun ise yaralandığını söyledi.

Başkentin farklı noktalarındaki 2 bombalı saldırıda da bir asker ve iki sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler