Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Bağdat'ın farklı bölgelerinde meydana gelen saldırılarda 4 asker ve 7 sivil öldü, 9 asker ile 22 sivil yaralandı- DAEŞ militanları Salahaddin'de Irak güçlerine saldırdı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ın farklı bölgelerinde meydana gelen saldırılarda 4 asker ve 7 sivilin öldüğü, 9 asker ile 22 sivilin yaralandığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan İçişleri Bakanlığı'ndan Tuğgeneral Nazım ez-Zamili, bir intihar eylemcisinin Bağdat'ın güneyindeki Ed-Dura bölgesinde bir askeri kontrol noktasında üzerindeki bombayı patlaması sonucu 2 askerin öldüğünü, 6'sının yaralandığını söyledi. Seb' El-Bur bölgesindeki başka bir kontrol noktasında gerçekleşen saldırıda da 2 asker hayatını kaybederken 3'ü yaralandı.

Zamili, Bağdat'ın Ed-Dura, El-Latifiyye bölgeleri ile El-Furat ve El-Gazaliyye mahallelerinde yola döşenen bombaların infilak etmesi sonucu 7 sivilin öldüğünü, 22'sinin yaralandığını aktardı. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Öte yandan, DAEŞ militanları Salahaddin'in Beyci ve Eş-Şerkat ilçeleri arasında yer alan Mekhul bölgesindeki Irak güçlerine topçu ateşiyle saldırdı.

Salahaddin Operasyon Komutanlığı'ndan Yüzbaşı Gazvan el-Cuburi de DAEŞ militanlarının bölgeye önce topçu ateşiyle saldırdığını sonrasında askerlere ateş açtığını ve Irak güçlerinin elindeki bazı mevzileri ele geçirdiğini belirtti. Cuburi, halen devam eden çatışmalarda her iki taraftan ölen ve yaralananların olduğunu kaydetti.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :