Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

Güvenlik güçleri, Felluce'de terör örgütü DAEŞ’e ait olan ve içinde 17 cesedin bulunduğu bir hapishaneye rastladı

ENBAR/SALAHADDİN (AA) - Irak güvenlik güçlerinin, Enbar vilayetine bağlı Felluce ilçesinde terör örgütü DAEŞ’e ait olan ve içerisinde 17 cesedin bulunduğu bir hapishaneye rastladığı bildirildi.

Enbar Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli Albay Velid ed-Duleymi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin Felluce’de evden ibaret olan bir hapishaneye rastladığını belirterek, evin içerisinde farklı yöntemlerle idam edilmiş sivil ve askerlere ait 17 cesedin bulunduğunu ifade etti.

Duleymi, güvenlik güçlerinin cesetleri bulunduğu evden çıkararak, kimlik tespiti için adli tıp kurumuna naklettiğini kaydetti.

Öte yandan, Salahaddin ilinin valisi Ahmed Abdullah da hava kuvvetleri destekli güvenlik güçleri ile Haşdi Şabi'den oluşan birliklerin, Mekhul kasabasında kontrolü sağladığına işaret ederek, kasabada kontrolün sağlanmasının, DAEŞ’in elinde tuttuğu Eş-Şirkat ilçesinin geri alınması yönünde önemli bir adım olduğuna dikkati çekti.

Abdullah, Iraklı yetkililer ve uluslararası topluma, kurtarılan bölgelere insani yardım göndermeleri için çağrıda bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :