Irak'taki deprem

Irak'taki deprem

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu:- "TİKA Bağdat Koordinatörümüze yardım konusunda gerekli talimatları verdik. Güvenli bir ulaşım için gerekli önlemler alındığında hemen deprem bölgesine ulaşacaklar ve ilk aşamada insani yardım bakımından yapılabilecek ne var

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Irak'taki depreme ilişkin, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bağdat Koordinatörlüğüne yardım konusunda gerekli tüm talimatların verildiğini belirterek, "Güvenli bir ulaşım için gerekli önlemler alındığında hemen deprem bölgesine ulaşacaklar ve ilk aşamada insani yardım bakımından yapılabilecek ne varsa bilgileri kendilerinden temin edeceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Iraklılara geçmiş olsun dileklerini ileterek, acının ortak olduğunu ve her türlü yardıma açık olduklarını söyledi.

Türkiye'deki ilgili tüm kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin yardıma hazır olduğunu belirten Çavuşoğlu, "TİKA Bağdat Koordinatörümüze yardım konusunda gerekli talimatları verdik. Güvenli bir ulaşım için gerekli önlemler alındığında hemen deprem bölgesine ulaşacaklar ve ilk aşamada insani yardım bakımından yapılabilecek ne varsa bilgileri kendilerinden temin edeceğiz. Gerekli yardımı sağlamak için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :