Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

Tuzhurmatu'da Irak güvenlik güçleri ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 10 güvenlik mensubu ile 7 DAEŞ militanı öldü, 51 kişi yaralandı

TUZHURMATU (AA) - Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin ilinin batısında bulunan Tuzhurmatu ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü DAEŞ militanları arasında çıkan çatışmalarda 10 güvenlik mensubu ile 7 militanın öldüğü, 51 kişinin yaralandığı bildirildi.

Tuzhurmatu'daki hastane yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçede çıkan çatışmalarda, Irak güvenlik güçlerinden aralarında bir polis müdürü ve yardımcısının da bulunduğu 10 kişi öldü, 51 kişi yaralandı. Söz konusu çatışmalarda 7 DAEŞ militanının da öldüğü kaydedildi.

Öte yandan, AA muhabirine konuşan Tuzhurmatu Meclis Başkan Yardımcısı Ali el-Huseyni, "DAEŞ militanları, sabah saatlerinde kente saldırı düzenledi. Birkaç saat süren saldırı Irak güvenlik güçleri tarafından püskürtüldü." dedi.

Terör örgütü DAEŞ, bu sabah Tuzhurmatu'nun batı bölgelerine saldırı düzenlemiş ve Irak güçleri tarafından geri alınmadan önce üç köyde ilerleme sağlamıştı.

Bölge Haşdi Şabi güçlerinin kontrolünde bulunuyor. Bugünkü saldırı sırasında çıkan çatışmalarda polis ve peşmerge de Haşdi Şabi güçlerine destek vermişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :