Irak'ta 2 bakanlığa vekaleten atama yapıldı

Irak'ta 2 bakanlığa vekaleten atama yapıldı

Teknokratlar hükümeti kurulmak istenmesi nedeniyle istifa eden Sanayi ve Su Kaynakları bakanlarının yerine "vekaleten" atama yapıldı

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, Sanayi ve Su Kaynakları bakanlıklarına vekaleten atama yaptığı bildirildi.

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanlığı Basın Merkezi Müdürü Abdulvahid eş-Şemri, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Muhammed es-Sudani'nin, Muhammed Derraci'nin istifasının ardından boş kalan Sanayi Bakanlığına vekaleten atandığını belirtti.

Şemri, Sudani'nin görevini devraldığı toplantıda başarıların hızlı bir şekilde devam ettirilmesi, engellerin aşılması ve sanayi sektörünün geliştirilmesi için gelecek dönemde çözümler üretilmesinin önemine vurgu yaptığını aktardı.

Bu arada istifasını sunan Su Kaynakları Bakanı Muhsin Şammari'nin yerine vakeleten atanan Hasan el-Cenabi de bugün görevine başladı.

Şii lider Mukteda es-Sadr, İbadi'ye istifalarının ardından boş kalan bakanlıklara "vekaleten değil asaleten atama yapılması" çağrısında bulunmuştu.

Şii Yüksek İslami Konseyi'ne bağlı eski Petrol ve Ulaştırma bakanları ile Sadr hareketinden olan İmar ve İskan, Su Kaynakları ve Sanayi bakanları, teknokratlar hükümeti kurulmak istenmesi nedeniyle nisan ayında istifalarını Başbakan İbadi'ye sunmuş, İbadi de istifaları geçen ay kabul etmişti.

Bedir Hareketine bağlı İçişleri Bakanı Muhammed Salim Gabban da Bağdat'ın merkezi Karrada'da meydana gelen ve 292 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan saldırının ardından ülkedeki güvenlik sisteminde karmaşa yaşandığını söyleyerek 5 Temmuz'da istifasını İbadi'ye sunmuştu.

İbadi, teknokratlar hükümetini halen kuramadığı için ülkede bazı çevrelerce eleştiriliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :