Irak KYB İkinci Genel Sekreter Yardımcısı Salih:

Irak KYB İkinci Genel Sekreter Yardımcısı Salih:

"Halepçe'de kimyasal silah kullanılan katliamdan 28 yıl sonra, bu defa DAEŞ, Peşmerge güçleri ile Tazehurmatu kasabasındaki halka kimyasal silahla saldırı düzenliyor"- "Irak ve Ortadoğu büyük bir değişim ve sarsıntıyla karşı karşıya"

SÜLEYMANİYE (AA) - Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) İkinci Genel Sekreter Yardımcısı Berhem Salih, "Halepçe'de kimyasal silah kullanılan katliamdan 28 yıl sonra, bu defa terör örgütü DAEŞ, Peşmerge güçleri ile Tazehurmatu kasabasındaki halka kimyasal silahla saldırı düzenliyor" dedi.

Salih, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Süleymaniye kentinde Amerikan Üniversitesi'nin düzenlediği "Uluslararası 4'üncü Süleymaniye Forumu"nun açılışında konuştu. Terör örgütü DAEŞ'in Irak'ta kimyasal silah kullandığını belirten Salih, Saddam Hüseyin döneminde binlerce kişinin öldüğü Halepçe Katliamını hatırlatarak şunları söyledi:

"Halepçe'de kimyasal saldırı sonucu yapılan katliamdan 28 yıl sonra, bu defa terör örgütü DAEŞ, Peşmerge güçleri ile Tazehurmatu kasabasındaki halka kimyasal silahla saldırı düzenliyor. Bunları unutmamamız gerekiyor. Bu tür saldırılar bir daha olmayacakmış gibi gözlerimizi kapatıp, kendimizi kandırmayalım."

Bölgedeki mevcut şartların tehditler içerdiğine dikkati çeken Salih, "Irak ve Ortadoğu büyük bir değişim ve sarsıntıyla karşı karşıya. Halkımız üzerinde büyük tehlike var. DAEŞ'in toplu katliamı, kimyasal saldırı tehditleri ve barışçıl olmayan düşmanların planlarının yanında halkımızı iyi bir gelecek bekliyor" diye konuştu.

- "Ülkenin yönetim şeklinin temelden değiştirilmesi gerekiyor"

Kürt bölgesi ve genel olarak Irak'ın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi krizden kurtulmak için yasal zeminde uzlaşının şart olduğunu kaydetti. Irak'ın yönetim şeklinin değiştirilmesi gerektiğini söyleyen Salih, "İçerisinde olduğumuz sorunlar çok ciddi ve kolay atlatılmayacak. Ülkenin yönetim şeklinin temelden değiştirilmesi gerekiyor ve bunun için de her şeyin tekrar gözden geçirilmesi lazım. Sorun ve krizlerin çözülmesi dışında başka çaremiz yok. Hep beraber ortak hareket edip, yasal bir zeminde ittifaka varmamız gerekir" ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler