Irak-İran sınırındaki deprem

Irak-İran sınırındaki deprem

Deprem bölgesine Malatya'dan 4 tır yardım malzemesi gönderildi

MALATYA (AA) - Malatya'dan, Irak-İran sınırında depremin yaşandığı bölgeye 4 tır yardım malzemesi gönderildi.

Yeşilyurt Belediyesinin öncülüğünde oluşturulan, kamu kurum, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve yardımseverlerin katkılarıyla kurulan "Malatya El Ele Platformu" tarafından hazırlanan, içerisinde gıda, giyim ve insani yardım malzemelerinin olduğu 4 yardım tırı deprem bölgesine ulaşmak üzere yola çıktı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, deprem mağdurlarına gerekli insani yardımı ulaştırmak için el ele vererek güç birliği yaptıklarını belirterek, Malatya'nın tamamının bu organizasyonda temsil edildiğini kaydetti.

Türkiye'nin sadece komşu ülkelere değil dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayanların yardıma koştuğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun ki böylesine necip ve aziz milletin evlatlarıyız. Platform olarak bugün ilk olarak dört yardım konvoyumuzu depremin yaşandığı bölgelere gönderiyoruz. Hafta sonu itibarıyla bütün sivil toplum kuruluşlarımızın destekleriyle yardımlarımız devam edecektir." ifadesini kullandı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise Türkiye'nin nerede bir mazlum ve mağdur varsa onun her zaman yanında ve destekçisi olduğunu kaydetti.

Okunan duaların ardından içerisinde gıda, giyim ve diğer yardım malzemelerinin olduğu dört tırdan oluşan yardım konvoyu deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :