Irak güçlerinin tartışmalı bölgelerde denetimi sağlaması

Irak güçlerinin tartışmalı bölgelerde denetimi sağlaması

Musul'un kuzeyinde Peşmergeler ile Irak güçleri arasındaki çatışmalar sebebiyle çok sayıda aile evlerini terk etti

NİNOVA (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı (IKBY) Peşmergeler ile Irak güçleri arasındaki çatışmalar sebebiyle Musul'un kuzeyinde yaşayan binden fazla ailenin evlerini terk ettiği bildirildi.

Musul'un kuzeyinde yer alan Telkeyf ilçesine bağlı el-Kuş beldesindeki kilise papazı Gassan Ebigail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Peşmergeler ile Irak güçleri arasında yaşanan çatışmalar sırasında bölgeye birçok havan topu ve roket düştüğünü söyledi.

Ebigail, sabah saatlerinde nereden ateşlendiği bilinmeyen top atışında biri çocuk 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 3 kişinin de yaralandığını belirtti.

Çatışmalar sebebiyle bin 276 Hristiyan ailenin Telskof ve Batnaya beldelerini terk ettiğini aktaran Ebigail, birçok Ezidi ailenin de bölgeden ayrıldığını dile getirdi.

Öte yandan, Haşi Şabi'ye bağlı "Babil Taburları" komutanı Reyyan Keldani ise Telskof ve Kuş beldelerinden çekilmeleri için Peşmerge'ye tanınan sürenin sona erdiğini ifade etti.

Keldani, Haşdi Şabi güçlerinin önümüzdeki süreçte Telskof ve Kuş beldelerine gireceğini kaydetti.

IKBY Peşmerge Bakanlığı, Irak ordusu ve Haşdi Şabi güçlerinin Erbil ile Bağdat arasında daha önce yapılan anlaşmayı dikkate almayarak ilerleyişe devam ettiğini öne sürmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :