iPhone Alacaklar Dikkat! Bu Gelişmeyi Bekleyin

iPhone Alacaklar Dikkat! Bu Gelişmeyi Bekleyin

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez'in "İhracatta Sürdürülebilir Gelecek" etkinliğinde yaptığı açıklamada dolar kurunun 25 liraya kadar gerileyebileceğini ve 30-32 liralar arasında kalacağını söylemesi, iPhone 15 fiyatını da doğrudan etkileyecek gibi görünüyor.

Dolar Kuru Düşerse iPhone Ucuzlayabilir mi?

Halihazırda 89 bin TL olan iPhone 15'in fiyatı, dolar kurunun düşmesiyle birlikte ucuzlayabilir. Apple'ın Türkiye'de indirim yapmasının sebebi de bu öngörüden kaynaklanıyor olabilir.

Apple'ın İndirim Stratejisi Neler Olabilir?

Apple, dolar kurunun düşmesiyle birlikte iPhone 15 fiyatında indirime gidebilir. Ayrıca, taksit imkanları ve kampanyalar da sunarak satışları artırmaya çalışabilir.

Eğilmez'in Açıklamaları Doğru Çıkarsa Ne Olur?

Eğer Eğilmez'in dolar kuru tahmini doğru çıkarsa ve kur 25 liraya kadar gerilerse, iPhone 15'in fiyatı da 75 bin TL civarına düşebilir. Bu durum, iPhone'u daha geniş bir kitleye ulaştırabilir ve satışları önemli ölçüde artırabilir.

iphone.jpg

Sonuç

Dr. Mahfi Eğilmez'in dolar kuru ile ilgili açıklamaları, iPhone 15 fiyatını doğrudan etkileyecek gibi görünüyor. Apple'ın indirim yapmasının sebebi de bu öngörüden kaynaklanıyor olabilir. Eğer Eğilmez'in tahmini doğru çıkarsa, iPhone 15'in fiyatı 75 bin TL civarına düşebilir ve daha geniş bir kitleye ulaşabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.