İpekyolu Belediyesinden eğitime destek

İpekyolu Belediyesinden eğitime destek

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Öztürk:"Eğitim önceliğimizdir. Çocukların eğitilmesi, topluma kazandırılması, iyi bir neslin ortaya çıkması önceliğimiz olduğu için belediyenin imkan ve fırsatlarını okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerim

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu Belediyesinin 9 okulda açmayı planladığı Zenginleştirilmiş Kütüphanelerden (Z Kütüphane) ilki hizmete açıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan İpekyolu Belediyesi, eğitime verdiği destekler kapsamında Mimar Sinan İlk ve Ortaokulunda Z Kütüphane kurdu.

Kütüphane açılışı için okula gelen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Okuldaki çalışmalar hakkında bilgi alan Öztürk, kütüphaneyi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açmayı planladıklarını ancak kar yağışı sonrası okulların tatil edilmesi nedeniyle ertelediklerini anımsattı.

Z kütüphanenin ilkini Mimar Sinan İlk ve Ortaokulunda açtıklarını aktaran Cemil Öztürk, şöyle konuştu:

"9 okulumuzda daha Z kütüphane çalışmamız var. Bu çalışmalar aralık ayı sonunda bitecek. İpekyolu Belediyesi olarak okullara, eğitime katkımız devam edecek. Elimizde imkan olduğu sürece eğitime destek vereceğiz. Eğitim önceliğimizdir. Çocukların eğitilmesi, topluma kazandırılması, iyi bir neslin ortaya çıkması önceliğimiz olduğu için belediyenin imkan ve fırsatlarını okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için kullanıyoruz."

Görevlendirmenin ardından merkez ve kırsaldaki 30, kent merkezindeki 14 anaokulunun bahçesine park kurduklarını kaydeden Öztürk, 20'ye yakın okulun bahçesinde asfalt, bazı mahallelerde de kilitli parke taşı çalışması yürüttüklerine dikkati çekti.

Cemil Öztürk, 15 okula semt sahası kazandıracaklarını dile getirerek, belediye ve kaymakamlık olarak eğitime destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Davetlilerle kütüphanenin açılış kurdelesini kesen Öztürk, daha sonra öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :