İnsan hayatının önemli mesleğini yapıyoruz

İnsan hayatının önemli mesleğini yapıyoruz

İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Halk Sağlığı il Müdürü Murat Kaya, Sağlık bölümü birim sorumlusu Ayşe yıldız ve çok sayıda hemşire katıldı

Konya Kamu Hastaneler Birliği tarafından düzenlenen Dedeman Otelde yapılan toplantıya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz,  Halk Sağlığı il Müdürü Murat Kaya, Sağlık bölümü birim sorumlusu Ayşe yıldız ve çok sayıda hemşire katıldı. Toplantıda konuşan Ayşe yıldız “12 Mayıs her yıl tüm dünyada hemşireler günü olarak kutlanmaktadır.
Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Bu hafta değerlendirilirken, hemşirelik mesleğinin sorunları ortaya konur ve çözümler üretilir. Mesleğin önemine toplumun dikkati çekilir.  Sağlık, bireylerde, zorunlu, vazgeçilmez ve hayatın her döneminde aynı önemi koruyan temel ihtiyaçlardan biridir. Bu ihtiyaca cevap veren personel içinde en önemli meslek grubu ise hemşirelerdir. Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir. Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan, insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir; ekip çalışmasını bilen, el becerisi olan, hızlı çalışan hünerli eller ister; temelinde sevgi ve saygı yatar. Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır” diye konuştu. Toplantıda daha sonra Hastanelerinde başarılı olan Hemşireler Onurluluk verildi.

Ferit Hepokur-Memleket