İnşaat ruhsatlarında bürokrasi azaltılıyor

İnşaat ruhsatlarında bürokrasi azaltılıyor

İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü müşterek çalışmalar sonucu, inşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreciyle ilgili bürokratik işlem sayısını azaltan iki genelge yayınladı- Genelgelere göre, inşaat izin süreçleriyle ilgili b

ANKARA (AA) - İnşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreciyle ilgili bürokratik işlem sayısı azaltıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ın başkanlığını yaptığı yatırım ortamının iyileştirilmesi çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yürüttüğü müşterek çalışmalar sonucu iki genelge yayınlandı.

Genelgelere göre, inşaat ve yapıların faaliyete geçiş süreci ile ilgili bürokratik işlem sayısı azaltıldı. Belediyelerce mevzuatta açıkça sayılmış bilgi, belge ve ücret dışında hiçbir bilgi, belge ve ücret talep edilmeyecek.

İnşaat izinleriyle ilgili talep edilen bilgi, belge ve ücretler belediyelerin internet sitelerinde yayınlanacak. İnşaat izinleriyle ilgili ayrı ayrı başvuru yapılan 12 işlem birleştirilerek 5 işleme düşürülecek. Böylelikle vatandaşların yapacağı başvuru ve bürokratik işlem sayısı azaltılarak zaman ve kaynak tasarrufu sağlanacak.

Vatandaşların başvuruları ile yaptığı bazı işlemler ve yazışmalar belediyelerin bilgi akışıyla gerçekleştirecek. Örneğin mimari proje onayının alınması, su-kanal altyapı izin belgesi ve ödemeye dair makbuz alınması ile kazı hafriyat izni alınması için daha önce ayrı ayrı başvuruyla yapılabilen işlemler, sadece ruhsat başvurusu şeklinde tek işlem olarak gerçekleştirilecek.

Valilikler aracılığıyla mahalli idarelere gönderilen genelgeler kapsamında mülkiye müfettişleri ve mahalli idareler kontrolörleri, yapacakları teftiş ve denetimlerde bu hususlara dikkat edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :