İnşaat kazısında hasar gören evine 3 aydır giremiyor

İnşaat kazısında hasar gören evine 3 aydır giremiyor

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, inşaat kazısı sırasında oluşan toprak kayması nedeniyle hasar gören ve belediye ekiplerince tahliye edilen 4 katlı apartmanın sahibi, 3 aydır evine giremiyor.

Çınarlı Mahallesi Sezer Sokağı'ndaki apartmanın sahibi Namegül Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin yanında bulunan arazide yapılan inşaat kazısı nedeniyle, binanın temelinde toprak kayması meydana geldiğini söyledi.

Toprak kayması nedeniyle yaşadığı binanın kazı yapılan alana doğru eğildiğini ifade eden Karakoç, "Evimizin yanında kazı çalışmaları sırasında bir ses duyduk. Evin çatısına çıkıp baktığımda binanın eğilmeye başladığını fark ettim. Daha sonra dışarıdan işçiler ve komşular 'ev yıkılıyor' diye bağırınca kızımla birlikte evden dışarı kaçtık." dedi.

Karakoç, durumun bildirilmesi üzerine Süleymanpaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları inceleme sonucunda, binanın boşaltılmasına karar verildiğini ve mühürlendiğini ifade etti.

Binada oluşan hasar nedeniyle, sorumlu müteahhitle bir anlaşma yaptıklarını ancak mağduriyetinin giderilmediğini savunan Karakoç, şunları kaydetti:

"Binamızın hasar görmesinin ardından müteahhit bize evdeki hasarı gidereceğini, bazı yöntemler kullanarak binayı yeniden düzelteceğini söyledi ve bu şekilde yazılı bir anlaşma yaptık. Ancak 3 ay geçmesine rağmen müteahhit herhangi bir çalışma yapmadı ve kendi binasının inşaatına devam etti. Biz şu anda evimizde oturamıyoruz. Komşumuzun evinde kiracıyız ve müteahhit kira parasını da vermiyor."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da, "Bahsi geçen bina yandaki inşaatın hafriyatı sonucu tehlike arz eder duruma gelmiş, belediye de görevini yapmış. Binada insanların yaşam hakkını korumak adına binayı mühürletmiş. Olay bundan ibaret yani belediye ile ilgili bir durum yok. Eğer yan taraftaki inşaat sahibi ile mağdur olan vatandaşımızın bir anlaşmaları varsa bu anlaşma da yerine gelmediyse bu hukukun sorunu, belediyenin sorunu değil." ifadelerini kullandı.

İnşaat kazısında hasar gören evine 3 aydır giremiyor

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler