İngiltere'nin eski Başbakanı Blair:

İngiltere'nin eski Başbakanı Blair:

"Savaş suçlusu değilim. Zor kararlar aldım"- "İşçi Partisi lideri Corbyn, Suriye'de insanların üzerine varil bombaları atılırken bir şey yapmıyor"- "Trump'ın başkanlığı nasıl olur hiçbir fikrim yok. Ortak zemin nasıl bulunur, bilemiyorum"

LONDRA (AA) - İngiltere'nin eski Başbakanı Tony Blair, 2003 yılındaki Irak işgaliyle ilgili "savaş suçlusu olmadığını" savunarak mevcut İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'i Suriye'de yaşananlara karşı bir şey yapmamakla eleştirdi.

Blair, Bloomberg kanalına yaptığı açıklamada, "Savaş suçlusu olmakla ve savaş suçlusu olan Saddam Hüseyin'i ortadan kaldırmakla suçlanıyorum. Savaş suçlusu değilim. Peki Jeremy Corbyn ne yapıyor? Suriye'de insanların üzerine varil bombaları atılırken, açlıktan ölürlerken öylece duruyor ve bir şey yapmıyor." dedi.

Geçmişte aldığı zor kararlardan dolayı sevilmediğini ifade eden Blair, "Ben pankartların üzerinde olan, nefret edilen kişiyim. Zor kararlar alan kişiyim. Jeremy ise bu pankartı tutan kişi. Biri gücün siyaseti, diğeri ise protestonun siyaseti" ifadesini kullandı.

İngiltere'de Corbyn ve ABD'de Donald Trump gibi siyasilerin yükselişini sosyal medyayla ilişkilendiren Tony Blair, sosyal medyanın duygu ve düşünce dalgaları yarattığını ve karmaşık sorunlara basit çözümler sunduğunu kaydetti.

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adayı Trump'ın savunduğu politikaların belirsiz olduğunu söyleyen Blair, Çin ile ticaret savaşına girmenin ya da Müslümanların ABD'ye alınmaması gerektiğini söylemenin doğru olmadığını kaydetti. Blair, "Trump'ın başkanlığı nasıl olur hiçbir fikrim yok. Ortak zemin nasıl bulunur, bilemiyorum." dedi.

İngiltere Başbakanı David Cameron'ın işinin kendisiyle karşılaştırıldığında zor olduğunu belirten Blair, "Cameron'ın etrafındaki sesler duvarı, daha öncekinden çok daha büyük. Twitter ve tüm sosyal medyayı düşündüğünüzde, ne dediğinize çok dikkat etmek zorundasınız." diye konuştu.

63 yaşındaki Tony Blair, 1997-2007 yıllarında İngiltere'de başbakanlık görevini yürüttü. İşçi Partisi'nin liderliğini de yapan Blair, 2003 yılındaki Irak işgalinin kilit isimlerindendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :