İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yardım etkinliği

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde yardım etkinliği

İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nin ev sahipliğinde, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı yararına yardım etkinliği düzenlendi

ANKARA (AA) - İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı yararına yardım etkinliği düzenlendi.

İngiltere Büyükelçisi Richard Moore'un eşi Sefire Maggie Moore'un ev sahipliğinde büyükelçilik konutunda düzenlenen etkinliğe, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in eşi Esra Şimşek ve çok sayıda davetli katıldı.

Vakfın kuruluşunu ve çalışmalarını anlatan video sunumunun ardından Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Dural, vakfın kuruluş sürecinde destek olanlara ve davete ev sahipliği yapan Sefire Moore'a teşekkür etti.

Davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür eden Moore, "Bu vakfa destek vermek istiyorum çünkü hepimiz gibi annem ve babama büyük bir borcum var." dedi.

On yaşından bu yana görme engelli olduğunu, her zaman anne ve babasının her şeyi başarabileceği yönünde kendisini teşvik ettiğini ve desteklediğini belirten Moore, "Onlara ödenmez bir borcum var. Bu vakıf bunu temsil ettiği için destek vermek istiyorum." diye konuştu.

Vakfın ayrıca korumasız çocuk ve gençlerin eğitim ihtiyaçlarını karşılayarak güçlü bir gelecek için destek vermesine hayran kaldığını vurgulayan Moore, "Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizler Yardım Vakfının çabalarını sonuna kadar destekliyor ve bu fırsatı yakaladığım için mutluluk duyuyorum." ifadesini kullandı.

Esra Şimşek de, annelerin, babaların, büyükannelerin evlerde aileleriyle birlikte olmasının Türk kültürünün bir parçası olduğunu, onlara yalnız olmadıklarını her fırsatta hissettirmek gerektiğini vurguladı.

Davet, "Anadolu Bacıları Müzik Birliği"nin dinletisi ile sona erdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :