İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

İngiltere’de Avrupa Birliği (AB) referandumunun tekrarlanması için başlatılan internet üzerinden dilekçe kampanyasına başvurular 1,7 milyonun üzerine çıktı.

LONDRA (AA) - İngiltere’de Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılık yanlılarının kazandığı referandumunun tekrarlanması için başlatılan internet üzerinden dilekçe kampanyasına başvurular 1,7 milyonun üzerine çıktı.

İkinci bir AB referandumu yapılması için İngiliz Parlamentosunun internet sitesindeki dilekçe bölümünde başlatılan imza kampanyasına katılanların sayısı 1 milyon 739 bin 696’ya ulaştı.

Dün gece yoğun katılımdan dolayı İngiliz Parlamentosunun dilekçe sayfası bir süre erişim dışı kalmıştı.

İngiltere’de öğlen saatlerinde 1 milyon 250 bin seviyesinde olan imza sayısı İngiliz basınında referandumun tekrarlanabileceği yönündeki haberlerin ardından birkaç saat içerisinde hızla artmaya başladı.

İngiliz Parlamentosunun internet sitesindeki herhangi bir dilekçe 100 binin üzerinde imza topladığında, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nda tartışılabiliyor.

Dilekçe Komitesinin referandumun tekrarlanması talebini 28 Haziran’da yapılacak bir sonraki toplantısında ele alması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :