İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı

Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Kudrin:- "Brexit, Rusya ekonomisinde ciddi sonuçlara neden olmaz"- "Bizim çok daha hassas, kendimize ait sorunlarımız var”

MOSKOVA (AA) – Rusya’nın önde gelen ekonomistlerinden, Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Aleksey Kudrin, Birleşik Krallık’ta yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumundan çıkan Brexit (AB'den ayrılma) kararının, Rus ekonomisinde çok ciddi sonuçlara neden olmayacağını savundu.

Maliye Bakanlığından istifa ederek ayrıldığı Kremlin’e, Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı olarak dönen Kudrin, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Brexit kararına dair paylaşımlarda bulundu.

Kudrin, Brexit kararının Rusya ekonomisinde ciddi sonuçlara neden olmayacağını kaydederek “Bizim çok daha hassas, kendimize ait sorunlarımız var.” dedi.

Brexit kararı sonrası finans piyasalarında kısa vadeli dalgalanmalar yaşanacağını belirten Kudrin, “Avrupa Birliği, Brexit kararıyla uyanmış oldu, ancak ayrılma kararı nedeniyle Birlik zayıflayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’da piyasalar Brexit kararının çıkmasının ardından güne değer kayıplarıyla başlamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler