İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı

İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'ten yapılan açıklamada İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararının ülkenin kredi notu için negatif olduğu kaydedildi

LONDRA (AA) – Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma kararının ülkenin kredi notu için negatif olduğunu açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “İngiltere’nin AB’de ayrılması ülkenin ekonomik ve mali performansı üzerindeki belirsizliklerin uzamasına neden olarak baskı oluşturacak. Karar İngiltere’nin kredi notu ve derecelendirilen diğer kuruluşlar için kredi negatif etki gösterecektir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada AB ile başlayacak olan müzakerelerin belirsizlikleri artırabileceği, yatırımların azalmasına neden olabileceği, tüketici güvenini ve büyüme görünümünü olumsuz etkileyebileceği kaydedildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'tan yapılan açıklamada ise İngiltere'nin "AAA" olan kredi notunu kaybedebileceği belirtildi.

Birleşik Krallık’ta dün yapılan Avrupa Birliği (AB) referandumununda ülke genelinde belirlenen 382 bölgede oy sayım işlemi tamamlandı.

İngiltere'nin Manchester kentindeki belediye binasında kamuoyuna duyurulan resmi sonuca göre, yüzde 72 katılımlı referandumda, 17 milyon 410 bin 742 kişi AB'den çıkılması yönünde oy verirken, 16 milyon 141 bin 241 seçmen de AB'de kalınması yönünde oy kullandı.

Buna göre halkın yüzde 52'si AB'den çıkılması, yüzde 48'i AB'de kalınması yönünde oy verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :