İngiltere'den Türk avukata ödül

İngiltere'den Türk avukata ödül

Türk avukat Dr. Ece Gürsoy, Legal 500 UK 2016'da, yenilenebilir enerjinin de dahil olduğu çevre kategorisindeki ödülün sahibi oldu

LONDRA (AA) - Türk avukat Dr. Ece Gürsoy, dünya çapındaki hukuk bürolarının ve avukatların yeteneklerini analiz ederek küresel hukuk pazarının en güncel vizyonunu ortaya koyan araştırma ve rating şirketi "Legal 500 UK"nin ödülüne layık görüldü.

Merkezi Londra'da bulunan enerji şirketi Lightsource Renewable Energy'nin Hukuk Direktörü, Yönetici ve Genel Sekreteri görevlerinde bulunan avukat Ece Gürsoy, Legal 500 UK 2016'da, yenilenebilir enerjinin de dahil olduğu çevre kategorisindeki ödülün sahibi oldu.

Hem İstanbul Barosu, hem de İngiliz Barosuna kayıtlı olan Gürsoy, Legal 500 UK ödülünü aldığı için son derece mutlu ve gururlu olduğunu dile getirerek "Güneş enerjisi sektörü çok kısa bir süre zarfında önemli mesafe katetmiştir ve bizler bu efsanevi büyümeyi destekleyecek şekilde güvenilir hukuki yapılar ve belgeler yaratarak bu sürece dahil olduğumuz için gurur duyuyoruz. Son yıllarda 'modern kurum avukatları' avukatlık mesleğinin ve hukuk sektörünün gelişmesinde önemli rol oynamaktadırlar. Bu bağlamda, modern kurum avukatları artan şekilde, avukatlık mesleğinin icrasının yanı sıra hukuki düzenlemeler, projelerin ilgili kanunlar ışığında analizi ve sonuca yönelik ticari/hukuki yapıların geliştirilmesinde aktif rol almaktadırlar." diye konuştu.

Lightsource'un İcra Kurulu Başkanı Nick Boyle da "Birleşik Krallık ve Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi üreticisi olarak projelerimizi geliştirirken büyük oranda hukuki uzmanlığa bağlıyız. Ece Gürsoy tarafından yönetilen hukuk takımımız işlerimizdeki başarımızda önemli role sahip ve böylesi uzman bir ekiple çalışmaktan dolayı son derece memnunum." dedi.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Gürsoy, 2003 yılından itibaren kariyerine İngiltere'de devam ediyor. Londra'daki King's College'da rekabet hukuku üzerine yaptığı doktora ile akademik kariyerine de devam eden Gürsoy, Kasım 2011'de yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren Lightsource Renewable Energy Şirketi'nde çalışmaya başlayarak şirketin hukuk bölümünü kurdu.

Gürsoy’un öncülüğündeki hukuk takımı, şirketlerinin İngiltere'de güneş enerjisi sektöründe küçük ölçekli üretim sanayisinden şebeke ölçeğinde bir endüstriyel yapıya geçmesini sağlarken, Gürsoy, şirketin içindeki girişim sermayesinin yeniden yapılandırılması, Londra'daki Thames Nehri rezervuarlarında dünyanın ilk derin suda yüzen büyük ölçekli güneş enerjisi santrali, Kuzey İrlanda'daki Belfast Uluslararası Havalimanı'na elektrik sağlayan güneş enerjisi santrali ve güneş enerjisi endüstrisindeki en büyük ölçekli sterlin cinsi bono ihracı gibi projelerinin tüm hukuki yapılandırılması ve sözleşmeleri alanlarında görev yaptı.

Yaklaşık 30 yıldır dünya genelindeki hukuk piyasalarının nabzını tutan Legal 500 UK şirketi, dünya çapındaki hukuk bürolarının ve avukatların yeteneklerini analiz ederek küresel hukuk pazarının en güncel vizyonunu ortaya koyan kapsamlı bir araştırma ve rating şirketi olarak hizmet veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :