İngiltere'den Iraklı askerlerin eğitimine ek destek

İngiltere'den Iraklı askerlerin eğitimine ek destek

İngiltere, DAEŞ'le mücadele kapsamında Irak güvenlik güçlerine eğitim için yaklaşık 30 askeri personelini daha bölgeye göndereceğini duyurdu- İngiltere Savunma Bakanı Fallon:- "Irak güçlerinin Musul ve Felluce gibi kilit noktalara operasyon yapmak için ha

LONDRA (AA) - İngiltere, terör örgütü DAEŞ'le mücadele kapsamında Irak güvenlik güçlerine sağlanan eğitim için yaklaşık 30 askeri personelini daha bölgeye göndereceğini bildirdi.

Konuya ilişkin basına açıklamada bulunan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, son aylarda terör örgütü DAEŞ'le mücadelede sağlam bir süreç kaydedildiğini belirterek, DAEŞ'le mücadele kapsamında ülkesinin Irak güvenlik güçlerine verdiği eğitimin artırılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Fallon, "Irak güçlerinin Musul ve Felluce gibi kilit noktalara operasyon yapmak için hazırlandıkları dönemde, eğitimlerimizi artırmamızın tam vakti. Birleşik Krallık'ın hava saldırılarının yanı sıra bu eğitim, silahlı kuvvetlerimizin DAEŞ'le mücadelede ne kadar önemli bir role sahip olduklarının altını çiziyor" diye konuştu.

Bölgeye gönderilmesi planlanan yaklaşık 30 personelin, lojistik, tıbbi yardım ve köprü inşası alanlarında uzman olduğu kaydedildi.

Koalisyon üyesi ülkelerin DAEŞ'le mücadeleye sağladığı katkıların başında Irak güvenlik güçlerine verilen eğitimler geliyor. Bu kapsamda Irak'ta muhtelif noktalarda koalisyon üyesi ülkelerin askeri eğitim personeli konuşlandırılmış durumda. Bu çerçevede yeni görevlendirmelerle birlikte İngiltere'nin Irak'ta 300'den fazla askeri personeli bulunacak.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :