İngiltere Riyad'a füze saldırısını kınadı

İngiltere Riyad'a füze saldırısını kınadı

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson:- "Bu saldırı girişimini ve buna dahil olanların eylemlerini en güçlü şekilde kınıyoruz"

LONDRA (AA) - İngiltere, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a düzenlenen balistik füze saldırısını kınadı.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Yemen topraklarından Riyad'a yapılan balistik füze saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamasında, "Riyad'a yönelik, sivil bir bölgeyi kasıtlı olarak hedef alan füze saldırısı girişiminden dolayı şok oldum ve dehşete kapıldım." ifadesini kullanan Johnson, ülkesinin, bölgesel krizler ve güvenlik tehditleriyle karşı karşıya kalan Suudi Arabistan'ı desteklemeye bağlılığının devam ettiğini bildirdi.

Johnson açıklamasında, "Bu saldırı girişimini ve buna dahil olanların eylemlerini en güçlü şekilde kınıyoruz. Suudi Arabistan'daki Birleşik Krallık vatandaşları Dışişleri Bakanlığının tavsiyelerini takip etmeyi sürdürmelidir." ifadelerine yer verdi.

Riyad'ın kuzeydoğusuna dün Yemen'den atılan balistik füze, hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirilmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler ve onlara destek olan devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :