İngiltere İtalya maçı golleri ve özeti izle (DÜNYA - KUPASI 2014)

İngiltere İtalya maçı golleri ve özeti izle (DÜNYA - KUPASI 2014)

İngiltere ve İtalya 25. kez karşı karşıya gelecek. 2014 Dünya Kupası'nda bugün İngiltere İtalya maçı saat 01.00'de başlayacak. TRT 1'den canlı yayınlanacak

İngiltere İtalya maç golleri izle, İngiltere - İtalya maçı özeti golleri izle,  İngiltere  İtalya maçı sonucu? Dünya Kupası maç özeti ve golleri izle. İngiltere - İtalya maçı hakkındaki tüm bilgiler turkiyegazetesi.com.tr adresindeDünya Kupası'nda Ölüm Grubu olarak adlandırılan D Grubu'nda İtalyaİngiltere'yi 2-1 mağlup etti ve turnuvaya 3 puanla başladı. İtalya, Pirlo önderliğinde son derece tecrübeli bir kadroyla sahaya çıkarken, İngilizler ise Sturridge-Sterling-Welbeck gibi genç oyuncularla bu dev maça çıktı. Henüz ilk dakikalarda genç ve hareketli İngiliz hücum hattı, İtalyanlara zor anlar yaşattı. Sterling'in uzak mesafeli şutu direğin dibinden auta giderken, Welbeck ve Sturidge'nin geliştirdiği tehlikelerde de son anda İtalyan savunması araya girdi. İngiltere'nin kontrolünden geçen ilk yarının 35. dakikasında ise İtalya'nın golü geldi. Yerden kullanılan köşe vuruşunda Pirlo, topun üzerinden atladı. Ceza yayı üzerinde topla buluşan Marchisio'nun yerden sert şutu ağlarla buluştu ve İtalya 1-0 öne geçti. Ancak bu gole cevap fazla gecikmedi. Yedikleri golden 2 dakikada sonra sol kanattan hareketnen Wayne Rooney, arka direğe çok etkili kesti. Oraya hareketlenen Daniel Sturridge de çok net bir dokunuşla skora 1-1'lik denge getirdi.




 

 

Devrenin son dakikalarında baskısını artıran İtalya, gole de çok yaklaştı. Andrea Pirlo'nun arapasında ceza sahası içinde hareketlenen Mario Balotelli kalecinin önde olduğunu görüp, üzerinden aşırdı ancak son anda Phil Jagielka çizgiden kafayla çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısı, Marchisio ve Sturridge'nin karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. İkinci yarıda ise İtalya takımı, tam anlamıyla tecrübesini konuşturdu. 50. dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Antonio Candreva, topu sol ayağına çekip arka direğe ortaladı. Oraya çok iyi hareketlenen Mario Balotelli, kafa vuruşuyla İtalya'yı bir kez daha öne geçirdi ve skoru 2-1 yaptı. Maçın ilerleyen bölümlerinde Rooney'nin uzaktan denemeleri, Baines ve Gerrard'ın etkili serbest vuruşları ise maçtaki skoru değiştirmeye yetmedi. İtalya'da da Pirlo'nun duraklama anlarında 30 metreden muhteşem frikiği üst direkte patladı. Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan İtalya, Ölüm Grubu olarak adlandırılan D Grubu'na 3 puanla başladı.

KUPADA BUGÜN

E GRUBU
İSVİÇRE-EKVADOR
Saat: 19.00 Yayın: TRT 1
Stat: Estadio Nacional (Brasil)
Hakem: Ravshan Irmatov (Özbekistan)

E GRUBU
FRANSA-HONDURAS
Saat: 22.00 Yayın: TRT 1
Stat: Estadio Beira-Rio (Porto Alegre)
Hakem: Sandro Ricci (Brezilya)

F GRUBU
ARJANTİN-B.HERSEK
Saat: 01.00 Yayın: TRT 1
Stat: Maracana (Rio de Janeiro)
Hakem: Joel Aguilar (El Salvador)
 

 

Kolombiya sirtaki yaptı
2014 Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Kolombiya, Yunanistan'a fark yaptı: 3-0. O bilinen-bıktıran savunma futbolu anlayışıyla sahaya yayılan Yunanistan daha 5. dakikada golü kalesinde gördü. Sağdan gelen topa on sekiz içinde Pablo Armero vurdu: 1-0. 58. dakikadaki on sekiz içindeki karambolde topa altı pas alanında son dokunan eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez oldu: 2-0. 90+3'te ceza sahası içinde Cuadrado'nun şık topuk pasında topla buluşan Rodriguez, karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydetti: 3-0. 

KOLOMBİYA YUNANİSTAN MAÇI GOLLERİ VE ÖZETİ
 

 

Kosta Rika'dan futbol dersi
D Grubu açılış maçında Kosta Rika favori Uruguay'a unutamayacağı bir ders verdi: 3-1. 23. dakikada Diaz on sekiz içinde Lugano'yu indirdi, penaltıydı. Atışı dünya starı Cavani köşeye yaptı: 1-0. 'Uruguay farka gider' diyenler ikinci yarıda yanılacaktı. 54'teki Gamboa'nın ortasında Joel Campbell müthiş abandı; G.Saraylı Muslera seyretti: 1-1. 3 dakika sonraki frikikte Bolanos adrese teslim etti topu; Duarte nefis bir kafa vuruşu yaptı: 1-2. 86'da sahanın yıldızı Campbell'in nefis pasında Urena son sözü söyledi: 1-3.

KOSTA RİKA URUGUAY MAÇI GOLLERİ VE ÖZETİ

İngiltere - İtalya maçı ne zaman hangi kanalda saat kaçta? Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda D Grubu'nda mücadele eden İngiltere ve İtalya yapacakları maçla tarihlerinde 25. kez karşı karşıya gelecek. 2014 Dünya Kupası'nda bugün İngiltere İtalya maçı saat 01.00'de başlayacak. TRT 1'den canlı yayınlanacak. Dünyanın en önemli futbol ülkelerinden sayılan iki takımın daha önce yaptığı 24 karşılaşmanın 9'unu İtalya, 8'ini İngiltere kazanırken, 7 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Rekabette İngilizler 30 gol atarken, İtalyanlar ise rakip filelere 27 gol bıraktı. İngiltere ile İtalya, Dünya Kupası finallerinde 1, Dünya Kupası elemelerinde 4, Avrupa Şampiyonası finallerinde 2 maç yaparken, 17 kez de özel maçlarda karşılaştı. Manaus kentindeki Arena Amazonia'da oynanacak karşılaşma 15 Haziran TSİ 01.00'de başlayacak.

İngiltere
Dünya Kupası'nın gediklisi İngiltere, turnuvadaki ilk maçında zorlu bir rakip olan İtalya'ya karşı puan mücadelesi verecek. İngilizlerde bu maç öncesinde Alex Oxlade-Chamberlain'in sakatlığı bulunuyor. Genç kanat oyuncusu yerine Liverpool'da şahane bir sezon geçiren Raheem Sterling'in ilk 11'de başlaması bekleniyor.

İtalya
2006'nın Dünya Kupası şampiyonu bu kez yine iddialı. Grubunda İngiltere ve Uruguay gibi iki dev ülkenin olduğu İtalya'da Prandelli'nin nasıl bir kadroyla sahada olacağı merak konusu. Özellikle savunmada Mattia De Sciglio'nun sakatlığı nedeniyle Prandelli defans kurgusunu değiştirebilir. İtalya'nın bu maçta en önemli silahı şüphesiz ilerleyen yaşına rağmen Andrea Pirlo olacak.

KUPADA BUGÜN

C GRUBU

Kolombiya-Yunanistan
Saat: 19.00 Yayın: TRT 1
Stat: Estadio Mineirao (Belo Horizonte)
Hakem: Mark Geiger (ABD)

D GRUBU

Uruguay-Kosta Rika
Saat:?22.00 Yayın: TRT 1
Stat: Estadio Castelao (Fortaleza)
Hakem: Felix Brych (Almanya)

D GRUBU

İngiltere-İtalya
Saat:?01.00 Yayın: TRT 1
Stat: Arena Amazonia (Manaus)
Hakem: Björn Kuipers (Hollanda)

C GRUBU

Fildişi-Japonya
Saat: 04.00 Yayın: TRT 1
Stat: Arena Pernambuco (Recife)
Hakem: Enrique Osses (Şili)

RESMİ MAÇLARDA İTALYA ÜSTÜN

İki ülke milli takımları arasında bugüne dek yapılan resmi maçlarda İtalya'nın üstünlüğü göze çarpıyor. İtalyanlar, yapılan 7 resmi maçın 4'ünü kazanırken, sadece 1 kez mağlup oldu. İki ülke arasında 2 maçta beraberlikle sonuçlandı. Resmi maçlarda İtalyanların 6 golüne İngilizler 3 golle yanıt verebildi.

DÜNYA KUPASI FİNALLERİNDE 1 KEZ KARŞILAŞTILAR

İngiltere ve İtalya, Dünya Kupası finallerinde sadece 1 kez karşılaştı. İtalya'da düzenlenen 1990 Dünya Kupası'nın üçüncülük maçında evsahibi takım, İngiltere'yi 2-1 mağlup etti. Bari'de 7 Temmuz 1990'da yapılan maçta, Roberto Baggio'nun 71. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen İtalya, David Platt'ın 81. dakikada attığı gole engel olamadı. 86. dakikada Salvatore Schillacci, penaltı golüyle İtalya'ya galibiyeti ve dünya üçüncülüğünü getirdi.

EN FARKLI GALİBİYET İNGİLTERE'NİN

İki takım arasında bugüne dek yapılan maçlarda en farklı galibiyeti İngiltere elde etti. İngiltere, 16 Mayıs 1948'de Torino'da yapılan özel maçta İtalya'yı 4-0 mağlup ederken, bu skor iki takım arasındaki en farklı maç sonucu oldu. Resmi maçlarda ise 2-0'dan farklı sonuç çıkmadı.

İTALYA 4, İNGİLTERE 1 KEZ ŞAMPİYON OLDU

Dünya kupaları tarihinde İtalya 4, İngiltere ise 1 kez şampiyonluğa ulaştı. Brezilya'dan sonra en çok Dünya Kupası kazanan ülke olan İtalya, 1934, 1938, 1982 ve 2006'da mutlu sona ulaştı. İngiltere ise tek şampiyonluğunu 1966'da ülkesinde yapılan Dünya Kupası'nda tartışmalı bir finalin ardından Batı Almanya'yı uzatmalarda 4-2 yenerek elde etti.

İTALYA 18. KEZ KATILIYOR

Brezilya'dan sonra Almanya ile birlikte Dünya Kupası'na en çok katılan ülke olan İtalya, 18 kez finallerde mücadele etti. Sadece bir Dünya Kupası kaçıran "Gök Maviler", finallerde yaptığı 80 maçta 44 galibiyet, 21 beraberlik, 15 de yenilgi aldı. İtalya, rakip fileleri 126 kez havalandırırken, kalesinde 74 gol gördü.

İNGİLTERE, 60. MAÇINA ÇIKACAK

Dünya Kupası'nda 14. kez katılan İngiltere ise İtalya maçıyla finallerdeki 60. karşılaşmasına çıkacak. İngilizler, yaptıkları 59 maçta 26 galibiyet, 19 beraberlik, 14 de yenilgi alırken, 77 gol atıp, 52 gol yedi.

DÜNYA KUPASI'NDA GÜNÜN MAÇLARI

 

 

 

Nasıl izlenir?
2014 Dünya Kupası karşılaşmaları uluslararası yayın anlaşmaları gereği uydudan şifreli olarak yayınlanacak. Karasal yayın izleyicileri, D Smart, Digiturk ve Teledünya üyeleri şifre girmeden de TRT 1, TRT Spor ve TRT HD'yi izleyebilecekler. Türksat uydusu üzerinden uydu yayını alan kullanıcılar ise maç esnasında şifreli yayından etkilenmemek için TRT 1, TRT Spor ve TRT HD kanallarına “BISS şifre” girerek maçı izleyebilecek. BISS şifre çözebilme özelliğine sahip olan uydu alıcılarının menüsünde 'CAS', 'Key Girişi', 'CAS System', 'CAS Keys' veya benzer bir isimle yer alan KEY girişinde açılacak menüde Biss olan seçilecek ve 6 haneli ise “0×001FFF”, 12 hane varsa “10000000000000” yazılarak şifre kaydedilmiş olacak. 


 

 

Etiketler :