İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Suudi Arabistan'da

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Suudi Arabistan'da

RİYAD (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ülkesinin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasının, Körfez ülkeleriyle ticaret anlaşmalarını gerçekleştirmesine...

RİYAD (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ülkesinin Avrupa Birliğinden (AB) ayrılmasının, Körfez ülkeleriyle ticaret anlaşmalarını gerçekleştirmesine fırsat oluşturduğunu söyledi.

Johnson, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki temasları çerçevesinde Suudi Arabistanlı mevkidaşı Adil el-Cübeyr ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ülkesinin AB'den çıkmasının, Körfez ülkeleri ile serbest ticaret anlaşmalarını yapması için fırsat olduğunu, bu anlaşmaların hem İngiltere hem de Körfez ülkelerinin ekonomisine faydalı olacağını ifade etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cübeyr de geçen hafta İngiltere'den Suudi Arabistan ile ilgili yapılan ve tartışmalara neden olan açıklamaları dile getirerek, İngiltere ile ülkesi arasındaki ilişkilerde herhangi bir sorunun bulunmadığını belirtti.

Söz konusu açıklamanın çarpıtılarak yanlış anlaşılmasına neden olduğuna dair İngiltere Dışişleri Bakanlığından daha sonra açıklık getirildiğini kaydeden Cübeyr, iki ülke arasında tarihten gelen bağların olduğunu vurguladı.

-"İran, El-Kaide'yi destekliyor"

İran'ı terörle ilişkiler kurmakla suçlayan Cübeyr, şunları kaydetti:

"El-Kaide lideri Usame bin Laden'in 2009 yılında Afganistan'da öldürülen oğlu Saad, önceki yıllarda uzun bir süre İran'da yaşadı. El-Kaide tarafından saldırıya uğramayan tek ülke İran'dır çünkü İran, El-Kaide'yi destekliyor. Tahran bölge ülkeleri ile iyi ilişkiler geliştirmek istiyorsa, uluslararası hukuka uymalı, komşu ülkelerin içişlerine karışmamalı ve komşuları ile geçinmeli."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler