İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Rusya'yı ziyaret edecek

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson Rusya'yı ziyaret edecek

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki haftalarda Rusya'ya ziyarette bulunacak.Rusya...

LONDRA (AA) - İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere önümüzdeki haftalarda Rusya'ya ziyarette bulunacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un davetini kabul eden Johnson'ın önümüzdeki haftalarda başkent Moskova'yı ziyaret edeceği kaydedildi.

İngiltere Dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, "Başbakan Theresa May ve Dışişleri Bakanı Johnson, Rusya'ya yönelik 'ilişki kur ama dikkat et' olan politikamızı gayet açık bir şekilde belirtti. Ziyaret tamamıyla bu yaklaşımla uyumludur." ifadelerine yer verilerek ziyarette İngiltere-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Suriye ve Ukrayna dahil olmak üzere uluslararası konuların ele alınacağı aktarıldı.

Açıklamada, "Bu ziyaret, her şeyin normale döndüğü anlamına gelmiyor. Dışişleri Bakanı, görüş ayrılıkları olan konularda dirençli olmayı sürdürecek. Ulusal çıkarlarımıza uygun olan yerlerde İngiltere'nin Rusya ile ilişki kuracağı konusunda her zaman açık olduk. Ziyaretin ne zaman yapılacağına ilişkin kesin bilgiler zaman içinde açıklanacak." ifadesi yer aldı.

Açıklamada, bir süredir olası bir ziyaret üzerinde çalışıldığı belirtilerek, İngiltere Başbakanı Theresa May ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen eylül ayında Çin'de yaptığı görüşmede de ziyaret konusunu ele aldıkları bildirildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, aralıkta yaptığı bir konuşmada, ülkesinin Rusya'ya yönelik sert tutumunu sürdüreceğini belirterek, "Ancak bu, konuşmanın ve ilişki kurmanın yanlış olduğu anlamına gelmiyor." demişti.

Johnson, ekim ayında yaptığı açıklamada da, ülkesinin Rusya ile sürekli bir çatışma halinde olmaması ve Rusya ile yeni bir soğuk savaşa girilmemesi gerektiğini söyleyerek, "İngiltere ve Rusya'nın terörle mücadele gibi birlikte yapması gerekenler var. Rusya ile dost olmalıyız. Ancak Rusya, Suriye'deki barbarca tutumuna son vermeli." ifadelerini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :