İngiltere 3 bin çocuk sığınmacı alacak

İngiltere 3 bin çocuk sığınmacı alacak

LONDRA (AA) - İngiliz hükümeti, 2020 yılına kadar 3 bin Suriyeli çocuk sığınmacıyı Birleşik Krallık topraklarına kabul edeceğini duyurdu.İngiltere'nin...

LONDRA (AA) - İngiliz hükümeti, 2020 yılına kadar 3 bin Suriyeli çocuk sığınmacıyı Birleşik Krallık topraklarına kabul edeceğini duyurdu.

İngiltere'nin Güvenlik ve Göçten Sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı James Brokenshire, konuya ilişkin açıklamasında, 3 bin çocuk sığınmacının, hükümetin geçen yıl açıkladığı, ülkeye 2020 yılına kadar ülkeye kabul edilecek 20 bin sığınmacı sayısına dahil olmadığını söyledi.

Brokenshire, yeniden yerleştirme uygulamasının, refakatsiz çocukların yanı sıra, erken evlilik ve istismara uğrama gibi risk altındaki savunmasız çocukları da kapsayacağını söyleyerek, "Birleşik Krallık hükümeti, devam eden insani krizin insafsızca etkilediği savunmasız çocuklara yardım etme ve hayat kurtaran destek sağlamaya bağlı." dedi.

Hükümet yeni uygulamayı, "Çocukların yeniden yerleştirilmesine yönelik dünyadaki en geniş program" olarak tanımladı. Bazı çocukların ülkeye aile üyeleri veya refakatçileriyle birlikte giriş yapması öngörülüyor.

İngiltere Başbakanı Cameron geçen yıl, sığınmacı krizine çözüm kapsamında, 2020 yılına kadar Birleşik Krallık'a, Türkiye, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacı kamplarından 20 bin Suriyelinin alınacağını açıklamıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :