İngilizce öğrenip Bosna Hersek'i keşfediyorlar

İngilizce öğrenip Bosna Hersek'i keşfediyorlar

Ankara'daki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İngilizce seviyelerini geliştirmek için geldikleri Saraybosna'da hem eğitim alıyor, hem de ülkedeki ortak tarihi ve kültürel mirası tanıma imkanı buluyor

SARAYBOSNA (AA) - Ankara'daki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, İngilizce seviyelerini geliştirmek için geldikleri Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da hem eğitim alıyor, hem de ortak tarihi ve kültürel mirası keşfetme imkanı buluyor.

Türkiye'deki 22 imam hatip lisesinde uygulanan Yabancı Dil Eğitimi Projesi kapsamında, okullarındaki İngilizce hazırlık sınıfını tamamladıktan sonra Saraybosna'ya gelerek, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) bünyesinde İngilizce seviyelerini geliştiren öğrenciler, aynı zamanda farklı şehirlere yaptıkları kültür gezileriyle ortak tarihi ve kültürel mirası tanıma imkanı buldu.

Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesinde İngilizce öğretmenliği yapan programın proje koordinatörü Halit Ahmet Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'e 45 öğrenciyle geldiklerini belirterek "Öğrencilerimizle Türkiye'de yaz kursları yaparak, zaten İngilizce eğitimimizi tamamlamak üzere çalışmalar yapıyoruz. Bu sene de Bosna Hersek'te tarihi, kültürel bir gezi ile bu çalışmayı birleştirmek istedik." diye konuştu.

Sabahtan öğlene kadar ders işlediklerini, öğleden sonra ve boş günlerinde tarihi ve kültürel geziler düzenlediklerini anlatan Erdem, öğrencilerin Bosna Hersek'i çok sevdiğini ve ülkede sıcak karşılandıklarını söyledi.

- "Öğrencilerin ufkunu açmak istiyoruz"

Erdem, Bosna Hersek'e gelmelerindeki amacın sadece İngilizce olmadığı kaydederek "Öğrencilerin ufkunu açmak istiyoruz. Ufukları açılsın, dış dünyada neler oluyor, bitiyor onu görsünler. Başka insanların, kültürlerin olduğunu bilsinler." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek'te ilk kez düzenledikleri programın 20 gün süreceğini kaydeden Erdem, "Bunu her sene yapmayı düşünüyoruz. Başka ülkelere de projelerimiz olacak. Buradan döndükten sonra, bir grup öğrenciyle İngiltere'de bir programımız olacak." diye konuştu.

Öğrencilerden Serkan Ericekli de burada aldıkları eğitimle İngilizce seviyelerini geliştirmeye çalıştıklarını söyleyerek tarihi ve kültürel gezilerle aynı zamanda İngilizce dersi almanın güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Zehra Didar isimli öğrenci de Bosna Hersek'te İngilizce'de pratik yapma şansı bulduklarını kaydederek "İlk geldiğimizde sanki başka bir ülkede değilmişiz, hala kendi ülkemizdeymişiz gibi hissettim. Gezdiğimiz yerlerde de ecdadımızın izlerini görünce çok mutlu olduk." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :