İngiliz turistin tercihi yine Türkiye'den yana

İngiliz turistin tercihi yine Türkiye'den yana

Türkiye'yi ilk defa Temmuz 2016'da ziyaret eden film yapımcısı James Lovelace:- "Ülke sadece tarihine bakınca bile büyüleyici"- Türkiye'yi üçüncü defa gezecek proje asistanı Maria Garcia:- "Türkiye’yi ikinci evim gibi görüyorum”- Varlık yöneticisi Richard

LONDRA (AA) - İNCİ GÜNDAĞ - Turistik amaçla Türkiye'ye seyahat eden İngiliz ziyaretçiler, bu yıl da tatil tercihlerini Türkiye'den yana kullanacak.

İngiltere'de yaşayan ve önceki yıllarda Türkiye'yi tatil destinasyonu olarak seçen gezginler, Türkiye'yi sadece yazın değil, kış sporları için kış mevsiminde de ziyaret etmek istiyor.

Türkiye'ye ilk defa Temmuz 2016'da giden 35 yaşındaki film yapımcısı James Lovelace, terör saldırıları sebebiyle o dönemde Türkiye imajının etkilendiğini belirterek, “Ancak bu beni çok endişelendirmedi. İstanbul’a indiğimde güvende olduğumu düşündüm. Londra’dan gelen biri olarak Türkiye’yi gayet güvenli buldum." dedi.

Türkiye’ye yaptığı ilk tatilini İstanbul ve civar bölgelerde geçirdiğini söyleyen Lovelace, “Ülke sadece tarihine bakınca bile büyüleyici. Asya ile Avrupa aynı yerde. Her iki tarafın kültüründen etkilenmiş, Roma İmparatorluğu'nun uzun süre başkenti olmuş, Yunanlar ve Osmanlılar'ın da etkilerini bıraktığı, büyüleyici bir tarihe sahip olduğundan Türkiye’yi hep görmek istiyordum." ifadelerini kullandı.

- Vejetaryenlere Türk mutfağı önerisi

Lovelace, ziyaretinde en çok kentin tarihinden etkilendiğini ifade ederek, "Yapılar, camiler, pazarlar, mahalleler, sokaklar, İstanbul’un insanları… Yemeklerini de çok sevdim. Taze ve çok çeşitli yemekleri var. Vejetaryenler için de harika. Son olarak da havası muhteşem. İstanbul’dayken hava harikaydı, denizde yüzme fırsatım oldu." diye konuştu.

İngiltere'de bilinenin aksine Türk mutfağının sadece kebap ve et ürünleri ağırlıklı olmadığını vurgulayan Lovelace, Türk mutfağındaki "mükemmel vejetaryen seçenekleri" et tüketmeyen ailesi ve arkadaşlarına da tavsiye ettiğini dile getirdi.

İlk tatilinin çok kısa sürmesi sebebiyle bu ay başında İstanbul'a bir kez daha gittiğini ve bu sefer daha uzun kaldığını aktaran Lovelace, İstanbul dönüşünde de ağustos ayı için bilet aldığını belirterek, bir sonraki ziyaretinde de İç Anadolu ile Akdeniz bölgelerini görmeyi istediğini kaydetti.

Lovelace, sterlinin değerli olması sebebiyle Türkiye’de tatil yapmanın çok ekonomik olduğuna işaret etti, Türkiye’de kış sporlarının yapılabildiğini duyduğunu ve kayak için kış aylarında da yine Türkiye’ye gitmeyi planladığını bildirdi.

- "Türkiye’de yoğun kar görmek bizleri şaşırttı"

Kamboçya’da eğitim alanında çalışmalarda bulunan bir STK’da proje asistanı olarak çalışan 30 yaşındaki Maria Garcia da Türk arkadaşının ülkesini anlatması üzerine Türkiye’yi ilk defa 2012 yılında keşfe çıktığını anlattı.

İlk seyahatini tek başına, 2015’teki ikinci ziyaretini ise ailesiyle yaptığını söyleyen Garcia, "İlk gittiğimde yazdı, ikincisinde ise kış. Ülkeyi farklı sezonlarda gördüm. 2015’te geldiğimde kar fırtınasından etkilendik. Türkiye’de yoğun kar görmek bizleri şaşırttı. İlk gittiğimde yaklaşık bir ay geçirdim Türkiye’de. Ankara’dan Antalya’ya, Konya’dan Kapadokya’ya, İstanbul’dan Tekirdağ’a kadar birçok kenti ziyaret ettim.” dedi.

Ülke halkının misafirperverliğinden çok etkilendiğini belirten Garcia, Türk yemeklerini de beğendiğinin altını çizerek, “Türk kahvaltısına bayılıyorum. Börek ve dolma gibi yemeklere hayranım. Kuruyemiş çeşitliliğine de bayılıyorum.” ifadesini kullandı.

Türk arkadaşının ailesiyle yakın dostluğu sebebiyle “Türkiye’yi ikinci evi gibi gördüğünü” dile getiren Garcia, “Eylülde İstanbul’da olacağım. Pamukkale, İzmir, Bodrum ve Kayseri gibi yerleri henüz görmedim, bunları gezmek istiyorum.” diye konuştu.

Londra merkezli bir inşaat firmasında varlık yöneticisi olarak görev yapan 32 yaşındaki Richard Dunleavy de İstanbul’un her zaman “gidip görülecek yerler listesinde ilk sırada yer aldığını” söyleyerek, Türkiye’ye ilk ziyaretini geçen ekim ayında gerçekleştirdiğini aktardı.

“Sırasıyla söylemem gerekirse Türkiye'deyken en sevdiğim şeyler, ülkenin kültürü, tarihi ve mutfağı oldu. Daha bir yıl dolmadan bu yaz sonunda İstanbul’a tekrar gideceğim. İstanbul’da bu sefer Adalar’ı gezeceğim. Sahil şeridi dahil Türkiye’nin diğer bölgelerini de ziyaret etmek istiyorum.” dedi.

Geçen yıl İstanbul seyahatini tek başına yaptığını ve bu sayede İstanbul’u derinlemesine gezdiğini ifade eden Dunleavy, eylüldeki tatilini ise eşi ve dostlarıyla yapacağını kaydetti.

- İngiltere’den Türkiye’ye tatil talebinde artış

İngiliz Seyahat Acenteleri Birliği (ABTA) bu yaz dönemi için Türkiye rezervasyonlarında bir önceki yıla kıyasla yüzde 69 artış kaydedildiğini duyurmuştu.

ABTA'dan yaz başında AA muhabirine yapılan açıklamada, "Türkiye, zorlu yılların ardından 2018 yaz dönemi için dikkate değer rezervasyon artışının desteği ile yeniden yükseliyor. Seyahat şirketleri bu yıl Türkiye rezervasyonlarının 2015 yılındaki seviyelerine yakın olabileceğini bildiriyor. Tatilcilere güzel tesislerde paranın karşılığını veren bir tatil sunulması nedeniyle İngiliz turistin Türkiye'ye dönmesi sürpriz değil." yorumunda bulunulmuştu.

Dünyanın en büyük havayolu ve seyahat şirketlerinden İngiltere merkezli Thomas Cook da yaz başında yaptığı açıklamada, 2018 yılı içinde Türkiye'ye bu zamana kadar yapılan tatil rezervasyonlarında geçen yıla kıyasla yüzde 84 artış kaydedildiğini bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :