İngiliz turistin organları üç kişiye hayat verdi

İngiliz turistin organları üç kişiye hayat verdi

Antalya'da geçirdiği boğulma tehlikesinin ardından beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan İngiliz turistin karaciğeri ve böbrekleri üç kişiyi sağlığına kavuşturdu - Böbrek nakli gerçekleştirilen Cemalettin Koyun, organ bağışını

ANTALYA (AA) - Tatil için geldiği Antalya'da geçirdiği boğulma tehlikesi sonrasında tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan İngiliz turistin böbreği, diyaliz tedavisi gören 58 yaşındaki Cemalettin Koyun'a nakledildi.

Aksu ilçesi Kundu Turizm Merkezi'ndeki 5 yıldızlı bir otele ailesiyle tatile gelen 41 yaşındaki İngiliz Neil James Mercer, 26 Temmuz'da iskeleden denize atladığı sırada boyun travmasına bağlı boğulma tehlikesi geçirdi. Görevliler tarafından kıyıya çıkartılarak hastaneye kaldırılan Mercer'in 5 gün sonra beyin ölümü gerçekleşti.

Mercer'in ailesince bağışlanan organlarından karaciğeri Ahmet Kahraman'a, böbrekleri ise Hilal Yılmaz (32) ile Cemalettin Koyun'a (58) nakledildi.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşen naklin ardından sağlığına kavuşan Koyun, yaptığı açıklamada, 24 yıldır şeker hastası olduğunu söyledi.

Hastalığına bağlı olarak iki yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu anlatan Koyun, eşinin böbreğini vermek için gönüllü olduğunu dile getirdi.

Tetkiklerde eşinin böbreğinin uyumlu olduğunun tespit edildiğini anlatan Koyun, şunları kaydetti:

"Tarla işleri aksamasın' düşüncesiyle 3-4 ay sonra nakil olmaya karar verdim. Bu sırada kadavradan böbrek çıktı. İngiliz bir kişinin beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrendim. Böbreği de bana uyumlu çıktı. Bir Yörük'e İngiliz aile hayat verdi. Hiç aklıma gelmezdi. Dünya gerçekten küçük. Çok mutluyum. İngiliz aileyi Korkuteli ilçesinde misafir etmek istiyorum. Köylerimde onları ağırlamak isterim. Bizim İngiltere'ye gitme imkanımız çok az. Buraya gelirlerse çok memnun olurum. Onlara minnet borcum var."

Nakilden sonra doya doya su içmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Koyun, kendisini yeniden doğmuş gibi hissettiğini sözlerine ekledi.

İngiliz turistin organları üç kişiye hayat verdi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :