İnegöl Belediyesi'nden Konya'da da atılması gereken adım

İnegöl Belediyesi'nden Konya'da da atılması gereken adım

Mahalle otoparklarıyla sokak aralarındaki parklanma sorunlarına çözüm üreten İnegöl Belediyesi, kamulaştırmalarla desteklediği atıl vaziyetteki alanları...

İnegöl Belediyesi, şehirdeki parklanma sorunlarına kalıcı çözümler sunmaya devam ediyor. Son olarak Mahmudiye Mahallesi'nde, Fethiye Çıkmazı'nda gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmalarıyla 5 ayrı taşınmazın yol ve park planlı alanda kalan kısımları elde edilerek 50 araçlık otopark oluşturuluyor. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İnegöl Belediyesi'nden Konya'da da atılması gereken adım

Başkan Taban, mahalle aralarındaki parklanma ihtiyacının farkında olduklarını belirterek, şehir merkezinde kamulaştırma çalışmalarıyla çıkmaz sokakları trafiğe açıp atıl vaziyetteki alanları otoparklara dönüştürdüklerini vurguladı. Mahmudiye Mahallesi'nde gerçekleştirilen kamulaştırma çalışmalarının, 2020 yılından 2023 yılına kadar farklı zaman dilimlerinde yapıldığını ve toplamda yaklaşık 1 milyon 460 bin TL bedelle tamamlandığını açıkladı.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin hafta başından itibaren alanda çalışmalar yürüttüğünü belirten Başkan Taban, buradaki yapıların yıkımının tamamlandığını ve zemin düzenleme çalışmalarının başladığını ifade etti. Bu sayede çarpık yapılaşmanın ve çıkmazların bulunduğu alanda, düzenli ve kullanışlı otoparkların bulunduğu bir alanın oluşturulacağını söyledi.

İnegöl Belediyesi'nin yürüttüğü bu proje, mahallelerdeki parklanma sorunlarını çözme adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.