İnan’ın Ailesi Konya’da

İnan’ın Ailesi Konya’da

Eğitim-Bir-Sen 7 Güzel Adamdan, Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan’ın ailesini Konya’da misafir etti.

 

NEÜ Akademik Düşünce Medeniyet Topluluğu (ADEM), Genç-Memur-Sen Konya Temsilciliği ve Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube işbirliği ile M. Akif İnan'ın ailesinin konuk olduğu “M. Akif İnan ve 7 Güzel Adam” programı güzel anılarla birlikte yapıldı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde bir öğrenci topluluğu olarak kurulan ADEM Topluluğu ‘Yedi Güzel Adam’ serisinin ikincinde Memur-Sen ve Eğitimciler Birliği Sendikası’nın Kurucusu Mehmet Akif İnan’ın kızı Banu İnan, Damadı Hayati Cenap İnan, Torunları Büşra ve İsra İnan katılımı yapıldı. ADEM Topluluğu Mehmet Akif İnan’ın ailesini bu programla Konya’da misafir etti.

inan’in-ailesi-konya’da--(1).jpg

Kalabalık bir öğrenci topluluğunun izlediği Necmettin Erbakan Üniversitesi Erol Güngör Konferans Salonu’nda yapılan programa, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. ADEM Topluluğu geçen yılda Yedi Güzel Adam’dan Cahit Zarifoğlu’nun ailesi ile de program yapmıştı.

KİRAZ’DAN TEŞEKKÜR

ADEM Topluluğu Başkanı Halis Kiraz konuşmasına M. Akif İnan’ın Şehir gazelinden bir beyit ile başladı. Kiraz, sorumlulukların farkında olduklarını ifade ederek her daim çalışmalarında yol gösteren Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Ercan Türkkan’a, Topluluk Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Çetin’e, Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin’e teşekkür etti. Topluluk Başkanı Halis Kiraz  Mehmet Akif İnan ailesine Konya’ya geldikleri için teşekkür ederek konuşmasını tamamladı

inan’in-ailesi-konya’da--(3).jpg

METİN: ADEM TOPLULUĞU BİR ARAYA GELİŞTİR

Topluluk  Danışmanı Prof. Dr. Ercan Türkkan, selamlama konuşmasında Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın çok yönlü ve aksiyoner kimliğine vurgu yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin ADEM Topluluğunun misyonunu, varoluş nedeni üzerine yaptığı konuşmasında, “Temsil arayan hareketler vardır, mensuplarına temsil imkanı sunarlar, network sağlarlar, kariyer imkanı verirler, birde istikamet arayan hareketler vardır. Bizim ADEM Topluluğumuz böyle bir araya geliştir, böyle bir harekettir. 200 yıldır kökleri ile bağını koparmış bir nesle köklerini hatırlatma, istikametimiz bu deme hareketidir” dedi.

inan’in-ailesi-konya’da--(4).jpg

KARLIER: BENDE ZATEN 7 GÜZEL ADAMA HEP AMCA DİYE HİTAP EDERDİM

Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer selamlama konuşmasında İnan ailesine hoş geldiniz diyerek başladı, böyle müstesna bir çalışmaya imza atan Topluluk üyelerini tebrik etti. Mehmet Akif İnan’ı anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Mehmet Akif İnan’ın Beyaz Ela ve Şehir Gazelini seslendirildi. Mehmet Akif İnan’ın kızı Banu İnan’ın ‘7 Güzel Adamla  Babam kardeş gibi idiler. Bende zaten 7 Güzel Adama hep amca diye hitap ederdim ve her daim bir aradadıydık.’ Sözleri  bugün eksikliğini hissettiğimiz dostluk üzerine not edilmesi gereken bir anekdot olarak not ettik. Damadı Hayati Cenap İnan Bey ve Torunları İsra ve Büsra İnan hanımlarda Mehmet Akif İnan ile ilgili özel anlardan kesitler sundular.  Programın sonunda topluluk üyelerine Mehmet Akif İnan Kulliyatı hediye edilerek program sona erdi.

inan’in-ailesi-konya’da--(5).jpg

Etiketler :