İmzalar atıldı! Konya Teknik Üniversitesi’nde İş-Kur kampüsü kuruluyor

İmzalar atıldı! Konya Teknik Üniversitesi’nde İş-Kur kampüsü kuruluyor

Konya Teknik Üniversitesin Kariyer Merkezinin desteği ve karşılıklı girişimlerle hedeflenen amaçlar doğrultusunda KTÜN’de kurulacak İş Kur Kampüs için İş Kur Konya İl Müdürlüğü ile protokol imzalandı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), öğrencilerin ünversite eğitimiyle aldığı bilgileri pratiğe dökmelerine imkan verilmesi, mesleki kariyerlerini geliştirerek ve mesleklerini daha profesyol olarak gerçekleştirmesi amacıyla İş Kur İl Müdürlüğü ile bir protokol imzalandı.

Protokolde Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Çalışma İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, Konya Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selma Düzyol, Kariyer Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Tevfik Ağaçayak ve İş Kur personeli yer aldı.

Konya Teknik Üniversitesin Kariyer Merkezinin desteği ve karşılıklı girişimlerle hedeflenen amaçlar doğrultusunda KTÜN’de kurulacak İş Kur Kampüs için imzaların atıldığı protokolde konuşan Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, “Göreve geldiğim günden beri öğrencilerimizin gerek eğitimleri gerekse eğitim sonrası kariyerleri, kariyer gelişimleri açısından her tülü çalışmanın içerisindeyiz” dedi.

kt.jpg

Protokol imzalanırken gençlere seslenen Rektör Özçelik, “Ümit ediyorum ki Şubattan sonra yüzyüze eğitim başlayacak. Bunu o zaman tekrar gündeme getirip değerlendirelim ancak zaman önemli mezun olan ve olacak durumdaki öğrenciler için zaman kaybı olabilir. Kariyer merkezi ve İş Kur’un beraber yapacağı bilgilendirme toplantısının hemen web üzerinden başlamasını istiyorum. Hatta web üzerinden yapılacak ilk bilgilendirme toplantısına ben de katılmak isterim. Tüm çabamız öğrencierimizi en iyi yerlerde görmek, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde onlar için canla başla çalıştığımızı bilmelerini isterim. Onlara düşen görev de kendileri için yaratılan bu imkanlardan azami ölçüde faydalanmaya çalışmaktır. Bu amaçla, bir iş verenle mülakat yapıldığın da nelere dikkat edilecek, mesleğiyle ilgili sevdiği ve ilgili olduğu alanları belirleyerek en azından bu son senede o alanlarda kendilerini geliştirmeyi ihmal etmesinler. Protokol ile sektörün ihtiyacı olduğu alanlarda eksiklerini giderme fırsatı yakalayan öğrencilerin mezun olduklarında direkt işe başlamalarına vesile olabilir” dedi.

kttt.jpg

İş Kur İl Müdürü Emrah Keleş ise, “İstihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması birinci görevimiz. İş Kur olarak öğrencilerin istihdamına yardımcı olaracak her türlü iş arama becerileri, işverenle mülakat/görüşme teknikleri, özgeçmiş hazırlama gibi konularda bilgilendirmesini, işsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılmasına, teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yardımcı olan İşbaşı Eğitim Programı gibi aktif işgücü hizmetlerinden yararlanabilmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Bu anlamda protokolümüzün hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konya Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü, Doç. Dr. Selma Düzyol, “Kariyer Merkezi olarak, öğrencilerin kendilerini geliştirecek her türlü iş birliği içerisinde yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlamda bölgesel olarak gerçekleştirmeyi planladığımız bir çalışmanın daha içerisindeyiz. Yaptığımız her çalışma öğrencilere doğru hedeflere ulaştırmaktır. Bu protokolün de güzel sonuçlar elde etmesini umuyorum” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.