"İmtizac: Ayrışmadan Uyuma" Sergisi

"İmtizac: Ayrışmadan Uyuma" Sergisi

Marmara Üniversitesi KEYEM'in, 2017'de göç, mültecilik ve toplumsal uyum üzerine yaptığı çalışmalar, Sultanahmet'teki Cumhuriyet Müzesi'nde, 7-20 Kasım'da sergilenecek

İSTANBUL (AA) - Marmara Üniversitesi (MÜ) Kent Sorunları ve Yerel Yönetimler Araştırma Merkezi'nin (KEYEM), 2017'de göç, mültecilik ve toplumsal uyum üzerine yaptığı çalışmalar yer aldığı "İmtizac: Ayrışmadan Uyuma" Uluslararası Göç ve Toplumsal Uyuma Yönelik Araştırma Sergisi, 7 Kasım'da açılacak.

KEYEM'den yapılan açıklamaya göre, Sultanahmet'teki Cumhuriyet Müzesi'nde, 20 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek araştırma sergisi, ön yargıları kırmayı, göçmen ve mültecilere farklı ve eşit bir pencereden bakmayı, böylece herkesi toplumsal uyum ve barışı sağlamaya yönelik bir adım atmaya yönlendirmeyi amaçlıyor.

Suriyeliler hakkındaki ön yargılarla yüzleşme ile başlayan sergi, göçmenlerin ekonomik katkısına vurgu yaparak, "İstanbul’da göçmen girişimciler" nitel araştırması ile örnekler sunuyor.

Ardından "iyi örnekler" araştırması gösterimi ile göçmenlerle temas etmeyi öneren serginin, toplumsal uyum için adımları öneren, birlikte uyumun konuşulduğu çalıştayla sona ermesi planlanıyor.

Sürecin ardından göçmen veya yerli sanat çevresinin eserlerinin bir arada yer aldığı çokluktan birliğe temalı alanda görseller de yer alacak. Serginin açılış günü göçmenlerden oluşan bir müzik grubunun da sahne alması bekleniyor.

Açılışın ardından üniversitenin İletişim dergisinin "mülteci ve medya" konulu sayısının tanıtımına yönelik bir panel de yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :