İmamoğlu Konya'da Erdoğan'ın cezaevi çıkışı namaz kıldığı camiyi istemiş! CHP'de cami savaşı başlamış!

İmamoğlu Konya'da Erdoğan'ın cezaevi çıkışı namaz kıldığı camiyi istemiş! CHP'de cami savaşı başlamış!

Ekrem İmamoğlu'nun Konya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cezaevinden tahliye edilmesinin ardından namaz kıldığı Kapu Camii’nde cuma namazı kılmak istediği ve bu isteğin Kılıçdaroğlu'nun “Ne münasebet” demesi ile CHP Genel Merkezi’nden döndüğü iddia edildi

Ekrem İmamoğlu'nun Konya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999’da cezaevinden tahliye edilmesinin ardından namaz kıldığı Kapu Camii’nde cuma namazı kılmak istediği ve bu isteğin CHP Genel Merkezi’nden döndüğü ortaya çıktı.

Hürriyet yazarlarından Abdulkadir Selvi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Konya’da Kapu Camii'nde namaz kılmak istediğini yazdı. Selvi’nin iddiasına göre göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1999’da cezaevinden tahliye edilmesinin ardından namaz kıldığı Kapu Camii'yle ilgili bu isteğin Kemal Kılıçdaroğlu'na uçurulmasının ardından CHP’de cami savaşı başlamış. Kılıçdaroğlu'nun “Ne münasebet” demesi üzerine İmamoğlu namazı orada kılamamış!

Abdulkadir Selvi’nin köşe yazısında yer alan iddialar şöyle:

İMAMOĞLU, ERDOĞAN’IN NAMAZ KILDIĞI CAMİYİ İSTEDİ

CHP’liler cami yaptırmak için yarışa girdiler, diye bir iddia içinde değilim. Anlatacağım olay Ekrem İmamoğlu’nun Konya ziyaretiyle ilgili. Hani Ekrem İmamoğlu ile ilk kez karşılaşmış görüntüsü veren genç bir kız, “Ben hukukçuyum ama gerçekten bu ülkeden hiç umudum yok” demişti. Ekrem İmamoğlu’nun, “Hayır, hayır” diye sarıldığı kız hemen teselli bulmuş ve “Her zaman yanınızdayız. Her şey çok güzel olacak” diyerek İmamoğlu ile selfie çektirmişti. O kızın daha önce İmamoğlu ile çektirdiği fotoğrafı ortaya çıktı. Olayın önceden hazırlanmış bir tiyatro olduğu iddia edildi.

Ama ben işin orasında değilim.

Cuma günü CHP’nin 11 büyükşehir belediye başkanı Konya’da toplandı. CHP il başkanlığı her belediye başkanını cuma namazında bir camiye yönlendirdi. Konya gibi muhafazakâr bir yerde CHP açısından iyi bir imaj çalışması olarak düşünüldü. Ekrem İmamoğlu, cuma namazını Hacı Veyiszade Camisi’nde kıldı. Ama Ekrem İmamoğlu, cuma namazını Kapu Camisi’nde kılmak istemiş. Neden? Çünkü Erdoğan, Pınarhisar Cezaevi’nden çıktıktan sonra Konya’ya gelince cuma namazını Kapu Camisi’nde kılmış.

Ekrem İmamoğlu da Erdoğan’ın izini takip ederek, Konya’da aynı camide cuma namazı kılmak istemiş. Ama bu haber Kılıçdaroğlu’na uçurulunca, CHP’de cami savaşı başlamış. Kılıçdaroğlu, “Ne münasebet” demiş. CHP Genel Merkezi’nin müdahalesiyle, Ekrem İmamoğlu’nun camisi değiştirilmiş, Hacı Veyiszade olmuş.

ERDOĞAN’IN İZİNDE

Ekrem İmamoğlu, “Erdoğan’ın kâbusuyum” diyor ama bence tam aksine Erdoğan’ı taklit ediyor. Öyle ki Erdoğan’a hapis kararı Yargıtay tarafından onanınca Saraçhane’de toplanılmıştı. İmamoğlu da mahkemeden hapis kararı çıkınca ilk iş olarak Saraçhane davetinde bulundu. Sonra gittiği Konya’da Erdoğan gibi Kapu Camisi’nde namaz kılmak istedi. Bakalım sırada ne var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.