İmam hatip ortaokulları, spor oyunlarında buluşuyor

İmam hatip ortaokulları, spor oyunlarında buluşuyor

- Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından organize edilen imam hatip ortaokullarına yönelik spor oyunları, 19 Nisan-11 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak


İSTANBUL (AA) - Öncü Gençlik ve Spor Kulübünün düzenlediği imam hatip ortaokullarına yönelik spor oyunları, 19 Nisan'da İstanbul'da başlayacak.

15 Temmuz Şehitleri Anadolu İmam Hatip Lisesinin spor salonlarında 19 Nisan-11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek organizasyonda tekvando, güreş, mas güreşi, penaltı atışları, badminton, okçuluk, kros ve mini golf branşlarında müsabakalar yapılacak. Oyunlara, 217 imam hatip ortaokulundan takımlar katılacak.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Mustafa Canbey yaptığı yazılı açıklamada, organizasyonda amaçlarının, yeni nesillerin sporla buluşmasını sağlamak olduğunu ifade etti.

Öğrencilere küçük yaşlarda sporu sevdirmenin çok önemli olduğunu vurgulayan Canbey, amaçlarının sadece gençlere fiziksel etkinlikler yaptırmak olmadığını, spor disiplini içerisinde onlara milli ve manevi değerleri kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Sporun hayatın bir parçası haline gelmesi gerektiğine dikkati çeken Canbey, "Sporu hem bir meslek hem de yaşam kalitemizi yükselten bir değer olarak görmeliyiz. İşte bu gerekçelerle çalışmalarına 'Önce Spor' sloganıyla hız veren Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, inşallah önümüzdeki günlerde tüm Türkiye sathında önemli çalışmalara imza atacak ve başarılı sporcular yetiştirme noktasında öncülük, önderlik edecektir. Gençler üzerinde fiziksel ve kültürel yozlaşmanın yıkıcı hale gelmesi, günümüzde gençlik alanında yapılacak çalışmaların önemini daha da artırmış, ülkemiz açısından inançlı ve sağlıklı yeni nesiller meselesi hayati önem arz eden bir konu haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

İmam hatip okulları odaklı bir kulüp olduklarını fakat gençlerin tamamına hizmet etmek gibi sorumlulukları olduğunu aktaran Canbey, "Biz sadece sportif etkinlikler yapan bir kulüp olmaktan ziyade çocukların hayatına dokunan, onlara yardım etmeye çalışan, spor konusundaki alışkanlıkları değiştirmeye çalışan, bu anlamda onları destekleyen ve bunların yanı sıra doğa yürüyüşleri yapan, BESYO kursları açan bir kulübüz." ifadelerini kullandı.

Öncü Gençlik ve Spor Kulübü tarafından daha önce İstanbul'da bulunan imam hatip liselerine yönelik düzenlenen spor oyunları, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katıldığı ödül töreniyle son bulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :