"İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor"

"İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Albayrak: "Cesur olun ve kendinize güvenin. Hata yapmaktan korkmayın"

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, "İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor" etkinliğinde gençlere hitaben, "Cesur olun ve kendinize güvenin. Hata yapmaktan korkmayın." dedi.

ÖNDER (İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği) ve İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğiyle, "İmam Hatip Öğrencileri Üniversiteli Oluyor" adıyla 20 Haziran-1 Temmuz arasında gerçekleşen yaz okullarından mezun olanlara sertifikaları törenle verildi.

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsündeki törende Albayrak, gençlerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şunları söyledi:

"Buradan sonra, buradan aldığınız ilhamla, heyecanla, inşallah ideallerinizi gerçekleştirme noktasında lütfen cesur olun ve kendinize güvenin. Hata yapmaktan korkmayın. Hata yaparak hata yapmamayı, risk almayı, gerçekçi risk almayı öğreniyoruz. Hayal kurun, heyecanınızı kaybetmeyin, bilin ki hayal kuranlar, heyecanı olanlar dünyayı değiştirenlerdir. Hiçbir şekilde hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Ben inanıyorum ki, yarın dünden daha güzel olacak arkadaşlar."

Mezun olan öğrencilerden nice bilim ve sanat insanı çıkacağını ifade eden Esra Albayrak, öğrencilere bunun için bol bol okumalarını tavsiye etti.

İstanbul Üniversitesi Çocuk Üniversitesi Müdürü Prof. Dr. Yaşar Bülbül de öğrencileri 2016 yaz okullarında ağırladıklarını belirterek, "Çocuklarımıza ulusal ve uluslararası ölçekte bir deneyim kazandırıyoruz. 6 bin öğretim üyesinin tamamının gönüllü desteğini alıyoruz. Çocukların bilimin yapıldığı yerler olan üniversitelerle erken çağda tanışarak bilimi sevmelerini hedefliyoruz." dedi.

Öğrenciler sertifikalarını Albayrak, Prof. Dr. Bülbül ve ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'nun elinden aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler