İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Burkina Faso’ya yardım

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Burkina Faso’ya yardım

VAGADUGU (AA) - Konya Karatay Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "İyilikte Yarışıyor Afrika ile Tanışıyoruz" projesi...

VAGADUGU (AA) - Konya Karatay Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen "İyilikte Yarışıyor Afrika ile Tanışıyoruz" projesi kapsamında Batı Afrika ülkesi Burkina Faso’da kıyafet yardımı yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de kıyafet toplayıp yaş ve cinsiyetlerine göre ayrı ayrı paketleyen öğrenciler, bunları Burkina Faso’ya ulaştırdı.

Burkina Faso’da, yardımları dağıtma çalışmasına Karatay ilçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Konya Karatay Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akbak ve Proje Koordinatörü Haşim Akın da katıldı.

Türkiye’den gelen giysi yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtılırken, Mevlana Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi temsilcileri devlete ait bir yetimhaneyi de ziyaret ederek bütün yetimlere kıyafet yardımı yaptı.

Türk Hava Yolları'nın ulaşım sponsoru olduğu yardım kampanyasının birinci ayağı Burkina Faso ile tamamlanırken şubat ayında da Fildişi Sahili'ne yardım gönderilmesi planlanıyor.

Öte yandan Burkina Faso'da bir hayırseverin katkı sunduğu bir su kuyusu açıldı. Ronssin köyündeki su kuyusunun açılışı töreninde, 75 kişi Müslüman oldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :