İmalat Sektöründe İşgücü İhtiyacı Zirvede

İmalat Sektöründe İşgücü İhtiyacı Zirvede

İŞKUR'un Araştırmasına Göre, 2023'te İşverenler En Fazla İmalat Sektöründe Eleman Arıyor!

İmalat Sektöründe İşgücü Talebi Artıyor

İŞKUR'un son İşgücü Piyasası Araştırması, Türkiye'nin 2023 yılı işgücü taleplerini ortaya koyuyor. En çarpıcı bulgu, en çok eleman ihtiyacının imalat sektöründe olduğu. Araştırmaya göre, imalat sektöründe işgücü talebi yüzde 16,6 oranında artış gösterirken, 20 ve üzeri çalışanı olan iş yerlerinde bu oran yüzde 37,3'e yükseliyor.

En Çok Aranan Meslekler ve Talep Nedenleri

Araştırmada en çok talep gören meslekler arasında makineci (dikiş), garson (servis elemanı), satış danışmanı ve ahşap mobilya imalat ustası yer alıyor. İşverenlerin eleman temininde yaşadığı güçlüklerin başında ise ilgili mesleklerde yeterli iş başvurusunun olmaması ve gerekli mesleki beceriye sahip eleman bulunamaması geliyor.

Kadın İş Gücü ve İstihdam Beklentileri

Özellikle kadın iş gücünün tercih edildiği meslekler arasında makineci (dikiş), temizlik görevlisi ve satış danışmanı öne çıkıyor. Araştırmada ayrıca işverenlerin önümüzdeki bir yıl içinde istihdamı artırma beklentisinin yüzde 5,4 olduğu belirtiliyor.

Sonuç

İmalat sektöründeki işgücü talebinin artması, Türkiye'nin ekonomik kalkınması için önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, işverenlerin eleman temininde yaşadığı zorluklar ve talep edilen becerilere uygun nitelikli iş gücünün eksikliği, önümüzdeki dönemde işgücü piyasasının dengesini koruma açısından dikkat edilmesi gereken hususlar olarak karşımıza çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.